Apple urmează să prezinte luna aceasta noi modele de MacBook Air și MacBook Pro

0
1232

Compania Apple va anunța luna aceasta modele actualizate de MacBook Air, urmând să lanseze noile laptopuri în luna august, potrivit japonezilor de la Mac Otakara. Mai mult, contrazicând ceea ce știm deja, aceștia susțin că Apple va anunța, alături de noul Air, și noua generație de MacBook Pro, dar nu indică data de lansare a ei.

Citând „un furnizor chinez de încredere”, Mac Otakara scrie că Apple va renunța la modelul de MacBook Air cu afișaj de 11 inchi, actualizând doar versiunea de 13 inchi și lansând una complet nouă, cu afișaj de 15 inchi. Totuși, această idee a mai apărut în știri mai vechi, așa că nu se știe dacă sursa citată de japonezi are informații noi sau coroborează ceea ce știam deja.

Trecând mai departe, aflăm de la această sursă că toate modelele noi de MacBook Air și MacBook Pro vor fi echipate cu porturi USB-C/Thunderbolt 3, care ar trebui să înlocuiască toate porturile USB-A, MagSafe 2 și Thunderbolt 2 de pe actualele modele.

Cu privire la lansarea noilor laptopuri, Mac Otakara nu știe cu exactitate dacă Apple le va anunța în cadrul conferinței de luni, 13 iunie – ar fi puțin probabil în condițiile în care mai multe persoane de încredere au indicat faptul că nu va fi prezentat hardware nou la conferința WWDC de anul acesta. Ei bine, dacă nu va face anunțul la WWDC, atunci este puțin probabil ca aceste modele noi de MacBook Air și Pro să mai fie anunțate pe parcursul acestei luni (cu excepția situației în care ele reprezintă actualizări minore generațiilor actuale, iar Apple le va introduce pe piață anunțând acest lucru într-un comunicat de presă, la fel cum a făcut cu MacBook 2016).

Generația actuală de MacBook Air este pe piață din 2010, iar ultima actualizare majoră primită de ea a fost anunțată anul trecut, când modelele de 13 inchi și 15 inchi au primit procesoare Broadwell mai rapide, Thunderbolt 2, plăci grafice Intel HD 6000 și SSD-uri de două ori mai rapide. Anul acesta, Apple a anunțat că versiunea de 13 inchi de MacBook Air va fi comercializată standard cu 8 GB de RAM. În ceea ce privește MacBook Pro cu ecran Retina, generația actuală este comercializată din 2012, iar cea mai recentă actualizare majoră a fost adusă în 2015, când ambele modele au primit trackpad cu Force Touch, plăci grafice și SSD-uri mai rapide, și nu numai.

Majoritatea zvonurilor din ultimele săptămâni ne indică faptul că în 2016 va fi prezentată de către Apple o nouă generație de MacBook Pro. Nu vă ascund însă faptul că există multă confuzie în rândul celor ce anunță informații despre noile modele de Pro, întrucât ei se referă la ele fie ca fiind fie „MacBook”, fie „MacBook Pro” sau chiar „MacBook Air”. Această confuzie are la bază, cel mai probabil, faptul că și noile MacBook Pro vor avea un factor de formă nou, ultra-subțire, așa că nu mi-ar fi mare mirarea dacă nici 2016 nu va aduce noi MacBook Air, ci doar noi modele de MacBook Pro.

Generația nouă de MacBook Pro ar urma să vină cu un design modificat, un nou afișaj OLED deasupra tastaturii, (posibil) cu Touch ID, noi porturi USB-C, procesoare Intel Skylake mai rapide, noi plăci grafice AMD Polaris și nu numai. Carcasa de aluminiu a modelului de 13 inchi al acesteia a apărut săptămânile trecute pe Internet, iar astăzi am aflat de la producătorul de balamale contractat de Apple că a început livrarea noilor balamalele turnate prin injectare cu metal către cei care vor asambla viitorul Pro. Or, asta înseamnă că Apple pregătește o lansare a MacBook Pro care va avea loc probabil în ultima parte a acestui an.

Cât despre MacBook Air, nu s-au auzit prea multe recent, existând voci care susțin că această gamă de laptopuri nu va mai primi actualizări majore. Totuși, încă de anul trecut se zvonește că un model de 15 inchi va fi introdus și în gama de Air, dar și că noile modele vor avea un profil și mai subțire, însă, așa cum menționam mai sus, nu știm dacă cei ce au oferit acele informații nu au confundat MacBook Pro ultra-subțire cu MacBook Air.

Așadar, rămâne de văzut dacă Apple va anunța în cele din urmă măcar noi modele de MacBook Pro în cadrul conferinței WWDC de luni, 13 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.