Furnizorii companiei Apple încep să trimită componentele viitoarei generații de „MacBook” cu afișaj de 13 inchi către cei care vor asambla noul laptop, potrivit unei știri apărute în presa din China.

Producătorul de balamale Jarllytec ar fi început încă din luna mai să livreze către Apple un nou tip de balamale realizate prin injectarea matrițelor cu metal. Aceste noi balamale ar fi create pentru un model de MacBook cu afișaj de 13 inchi care nu există pe piață, potrivit jurnaliștilor chinezi, care se referă, cel mai probabil, la viitoarea generație de MacBook Pro cu afișaj Retina de 13 inchi, despre care s-a mai spus că va avea balamale realizate prin injectarea matrițelor cu metal.

Turnarea prin injecție de metal este o tehnică folosită pentru a crea piese metalice mici și complexe, de care Apple are nevoie pentru a potrivi balamele pe carcasa ultra-subțire a viitorului MacBook.

Trecând mai departe, publicația chineză Commercial Times mai scrie că Jarllytec va începe să livreze către Apple balamalele pentru un MacBook de 15 inchi în al treilea trimestru al anului prezent. Ori, cu alte cuvinte, ei ne sugerează că ar fi posibil ca Apple să decaleze lansările celor două modele noi de MacBook Pro, introducându-l pe piață întâi pe cel de 13 inchi, iar la câteva săptămâni sau luni după pe cel de 15 inchi. Și cum balamalele pentru modelul mai mic de Pro sunt gata, iar pe Internet a apărut nu demult o carcasă a acestuia, este foarte posibil ca el să fie anunțat în lunile care urmează.

Ținând cont de faptul că WWDC 2016 bate la ușă, am putea crede unii dintre noi că viitorul MacBook de 13 inchi va fi prezentat în cadrul conferinței de luni, 13 iunie, așa cum a fost prezentată și generația actuală de MacBook Pro cu afișaj Retina de 15 inchi. Cu toate acestea, însă, sunt șanse foarte mici spre inexistente ca acest lucru să se întâmple, motiv pentru care prezentarea viitorului Pro va avea loc în ultima parte a anului curent – probabil în luna septembrie, alături de iPhone 7. Nu este exclus ca Apple să prezinte atât modelul de 13 inchi, cât și pe cel de 15 inchi în aceeași conferință, dar să le lanseze în perioade diferite.

Iar dacă pregătirea unei generații noi de MacBook este certă pentru oricine, nu la fel de certă este gama din care face parte. Multe dintre zvonurile de până acum se refereau la noile produse ca fiind „MacBook-uri” și nu MacBook Pro. Ori asta înseamnă că Apple fie va renunța la denumirea de „Pro”, lăsând pe piață o singură gamă de MacBook, fie cei care au vorbit până acum de noile computere au greșit, iar ele succed gama actuală de MacBook Pro.

Se spune că noua generație de MacBook Pro va avea un factor de formă complet nou, cu profil ultra-subțire, afișaj OLED deasupra tastaturii (care înlocuiește tastele de funcție), Touch ID, (numai) porturi USB-C, noi difuzoare și alte câteva surprize.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.