Carcasa MacBook Pro 2016 cu afișaj OLED deasupra tastaturii și porturi USB-C apare în primele imagini

0
715

MacBook Pro va primi anul acesta o actualizare majoră din partea Apple, iar dacă cineva mai avea vreun dubiu cu privire la acest aspect, atunci noi avem ocazia de a vă prezenta astăzi posibilele componente ale sale. Publicate pentru prima dată de către Cult of Mac, imaginile provin de la o persoană care susține că lucrează la un partener chinez al Apple ce asamblează MacBook și ne prezintă corpul subțire al viitorului Pro, locul unde ar urma să fie poziționat afișajul OLED tactil și porturile cu care va veni.

În prima imagine se poate observa că tastele și trackpadul nu au fost așezate pe carcasa viitorului computer, dar mai important decât atât se poate remarca lipsa celui de-al șaselea rând de taste – cele de funcție. Potrivit zvonurilor apărute până acum, aceste taste urmează să fie înlocuite de un panou OLED tactil, care ar putea permite personalizarea funcțiilor și modificarea lor în funcție de aplicații sau schimbările aduse în OS X (de exemplu, la introducerea Siri se va putea renunța la una dintre funcții și include un buton Siri, lucru imposibil pe o tastatură tradițională).

Din păcate, imaginile nu ne prea ajută să determinăm dimensiunile viitorului Pro (ochiometric am putea zice că este modelul cu afișaj cu diagonala de 13 inchi), însă al doilea set, pe care îl putem vedea mai jos, ne confirmă clar că el va fi mai subțire decât actualul model de MacBook Pro. De asemenea, aceste imagini ne arată că viitorul MacBook Pro cu ecran Retina ar putea avea numai patru porturi USB (Type-C) – două de-o parte și două de alta – și un jack pentru căști – lipsindu-i așadar porturile USB-A, HDMI, Thunderbolt, MagSafe și slotul pentru card SD.muchii macbook pro 2016

O altă schimbare la nivelul carcasei ce poate fi sesizată pe acest model de MacBook Pro este legată de difuzoare, care par a fi amplasate de-o parte și de alta a tastaturii. Comparativ, actualul MacBook Pro cu ecran de 13 inchi are difuzoarele sub tastatură.

Zvonurile care circulă pe internet ne indică faptul că Apple lucrează la modele de 13 inchi și 15 inchi de MacBook Pro complet redesenate, cu un factor de formă mai subțire și ușor, afișaj OLED deasupra tastaturii și chiar și un senzor Touch ID și porturi USB-C și Thunderbolt 3. Acestea urmează a fi lansate de către Apple în toamna acestui an, fiind șanse destul de reduse ca ele să fie prezentate la WWDC 2016, care va avea loc peste nici două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.