Monitorul Apple Thunderbolt este disponibil de ceva vreme în cantități extrem de reduse la magazinele Apple din Europa, America de Nord și alte regiuni, lucru care ne face să sperăm că el va primi o mult-așteptată actualizare în curând, după cinci ani de disponibilitate în forma actuală.

stoc monitor apple thunderboltCei de la MacRumors au descoperit că monitorul cu diagonala de 27 inchi este disponibil în cantități limitate la majoritatea magazinelor Apple din Statele Unite ale Americii, cu excepția celor din orașele mari, cum ar fi Los Angeles, San Francisco, New York, Miami și nu numai. Același fenomen este întâlnit și la magazinele companiei americane din Canada și Regatul Unit al Marii Britanii, precum și în alte țări. Verificând disponibilitatea monitorului la resellerii din România, spre exemplu, am observat că dacă la eMAG el a fost scos din ofertă, la iStyle apare ca fiind în stoc la numai trei dintre cele șapte magazine.

Vorbind cu o sursă de încredere, MacRumors au aflat că Monitorul Apple Thunderbolt nu mai este pe stoc de mai bine de o lună la toate magazinele din Londra și împrejurimi. Mai mult, altcineva i-a informat că monitorul cu diagonala de 27 inchi ar fi fost retras de Apple din vânzare la cel puțin un magazin din Marea Britanie și Australia, unitățile care mai erau disponibile fiind returnate la depozit.

Ei bine, ținând cont de faptul că nici două săptămâni nu ne mai despart până la WWDC 2016, disponibilitatea redusă a monitorului Apple Thunderbolt stârnește speculația că un nou model va fi anunțat în cadrul conferinței principale, care va avea loc pe 13 iunie. La aceeași conferință se zvonește că vor fi prezentate și noi stații de bază Apple AirPort Extreme și Time Capsule, ținând cont de faptul că ele au fost retrase din vânzare la toate magazinele companiei americane de pe teritoriul SUA. Desigur, acest lucru nu este bătut în cuie, renovările prin care trec în prezent multe magazine ale Apple sau fluctuațiile din inventar putând fi cauzele.

Actualul model de afișaj Apple Thunderbolt a fost introdus în luna septembrie a anului 2011. De atunci au apărut constant zvonuri că noi modele sunt pregătite pentru lansare, mai ales după ce iMac a fost redesenat în 2012 și după ce a primit, câțiva ani mai târziu, afișajul Retina 5K. Și cum monitorul a avut mereu forma unui iMac de 27 inchi și un afișaj cu caracteristici similare, se prea poate ca noul model să aibe nu doar designul, ci și afișajul cu rezoluția de 5.120 pe 2880 pixeli ai actualului iMac cu ecran Retina de 27 inchi. În plus, el ar putea veni cu câteva porturi USB-C care să permită conectarea mai multor periferice Thunderbolt 3.

Totuși, dacă noul Monitor Apple Thunderbolt va avea într-adevăr un afișaj 5K ar putea apărea o problemă reprezentată de faptul că doar actualul Mac Pro, cel mai nou iMac Retina 5K de 27 inchi și MacBook Pro cu afișaj Retina de 15 inchi cu plăci grafice AMD Radeon R9 M370X pot scoate imaginea la rezoluție 5K pentru un monitor extern, dacă sunt folosite două cabluri Thunderblt per afișaj (lucru ce se datorează lățimii de bandă reduse din actualul DisplayPort 1.2, precum și procesoarelor Intel Skylake și chiar Kaby Lake, cel din urmă fiind programat să fie lansat la finele acestui an). Ori asta ar putea-o determina pe Apple să introducă un afișaj 4K în viitorul afișaj, dar momentan nu se știe cât de mare este o astfel de posibilitate.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.