Apple urmează să lanseze în curând noi AirPort Extreme și Time Capsule

0
453

La numai câteva zile după ce a lansat o actualizare firmware pentru toate stațiile de bază AirPort 802.11n și 802.11ac (inclusiv AirPort Express, AirPort Extreme și Time Capsule), compania Apple a făcut o mutare interesantă, care prevestește probabil lansarea unor noi stații de bază AirPort.

Mai mulți utilizatori din Statele Unite ale Americii care au încercat în ultimele zile să achiziționeze o stație de bază AirPort Extreme sau AirPort Time Capsule s-au lovit de problema stocurilor, ele nemaifiind disponibile la niciunul dintre magazinele companiei americane de pe teritoriul SUA:

Am încercat să-mi cumpăr un AirPort Extreme astăzi de la Apple Store Beverly Hills, dar un angajat mi-a spus că Apple le-a cerut să le retragă din toate magazinele.

Contactată de către MacRumors, compania Apple a confirmat că a retras stațiile de bază AirPort Extreme și Time Capsule din toate magazinele sale de pe teritoriul SUA. Ele au rămas, în schimb, disponibile la magazinele partenerilor Apple, precum și în magazinul online al companiei americane, alături de AirPort Express, care nu pare a fi afectat de această decizie. În celelalte țări, inclusiv cele europene, atât AirPort Extreme și Time Capsule rămân disponibile nu doar în magazinele online ale companiei Apple sau ale partenerilor, ci și în cele fizice.

Ori asta ne face să ne întrebăm de ce a luat Apple decizia de a retrage stațiile de bază AirPort din magazinele sale din SUA. Și deși ar fi o posibilitate mai mare ca acest lucru să se fi întâmplat din cauză că stocurile au fost lăsate să se epuizeze pentru a pregăti lansarea unor modele noi, MacRumors susțin că prin această hotărâre, compania Apple se supune unei decizii a Comisiei Federale pentru Comunicații, cu privire la regulile de securitate software ale routerelor. Aceasta a fost luată încă din 2014 și prevede ca până pe 2 iunie 2016 toate acele dispozitive care au fost aprobate sub regulile vechi să fie scoase de pe piață, dacă nu întrunesc noile condiții de funcționare.

Dar indiferent care ar fi motivul pentru care Apple a scos sau a fost forțată să scoată din vânzare cele două modele de stații de bază, este clar că sunt șanse mici ca ele să fie reintroduse, fără a primi actualizări. Ori asta înseamnă că gigantul american ar putea anunța cât de curând lansarea unor modele noi de stații de bază AirPort Extreme și Time Capsule, WWDC 2016 fiind un moment oportun pentru acest lucru. Din păcate, informații despre modele noi de AirPort Extreme și AirPort Time Capsule nu există, așa că nu se știe ce îmbunătățiri ar putea aduce (802.11ac, valul 2 ar putea fi însă una dintre ele, alături de actualizările de design și, posibil, alte funcții noi).

Stațiile de bază AirPort au fost concepute de către Apple pentru a crea sau extinde rețele Wi-Fi, oferind conectivitate pe două benzi, precum și alte caracteristici, cum ar fi backupuri wireless, imprimare wireless și nu numai. Ultima actualizare primită de ele a fost în 2013, la WWDC, când Apple a introdus actualele modele, ce veneau cu un design complet nou, Wi-Fi 802.11ac și alte schimbări la interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.