Apple Pay ar urma să sosească în curând în mai multe țări din Europa

0
583

Apple și-a anunțat la acest sfârșit de săptămână planurile de a extinde disponibilitatea Apple Pay și a-și atinge obiectivul de a oferi serviciul de plăți pentru iPhone, iPad și Apple Watch „în fiecare piață importantă” în care este prezentă.

În momentul de față, Apple Pay este disponibil în șase țări, printre care se numără Statele Unite ale Americii, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii, Australia și China. Și cum la începutul acestei săptămâni gigantul american a anunțat lansarea serviciului în Singapore, vicepreședintele Apple pentru Apple Pay, Jennifer Bailey, a declarat că el va fi disponibil în curând în și mai multe țări.

Vorbind cu jurnaliștii de la TechCrunch, Bailey a spus că Apple „lucrează rapid” la extinderea Apple Pay în mai multe țări din Europa și Asia, dar a refuzat să ofere detalii cu privire la țările care se vor bucura în săptămânile ce urmează de serviciul de plăți pentru mobil. Cu toate acestea, ea a oferit câteva detalii din interior cu privire la ce urmărește Apple atunci când evaluează extinderea Apple Pay:

Pentru început, ne uităm la dimensiunea pieței pentru produsele Apple. De asemenea, ne uităm la penetranța cardurilor de credit și debit și la acoperirea plăților fără contact.

[Dar] atunci când aducem Apple Pay chiar și într-o piață unde [plățile] fără contact sunt puține, ele vor crește – au fost 4% [din totalul plăților] în SUA, iar acum reprezintă 20%. De asemenea, lucrăm cu rețelele noastre partenere pentru a vedea unde putem utiliza integrarea cu Amex și Visa pentru a intra pe piață mai rapid.

Vorbind despre China, Bailey a spus că lansarea serviciului din luna februarie a fost „un adevărat succes” și că Apple „a fost întâmpinată incredibil de dezvoltatori și utilizatori”, întrucât numeroase companii importante din industria IT au integrat serviciul lor în aplicațiile proprii, pentru a permite efectuarea de plăți digitale.

De asemenea, Apple este concentrată pe extinderea disponibilității programelor de loialitate în și mai multe țări, ele fiind disponibile momentan numai în SUA. În plus, ei lucrează intens pentru a putea face posibile plățile prin Apple Pay online și în aplicații, în toate țările în care este prezentă.

Potrivit informațiilor care au circulat până acum pe Internet, Apple Pay urmează să sosească în curând în Spania, Franța, Hong Kong și Brazilia, însă Tim Cook, directorul general al Apple, a indicat că este posibilă extinderea disponibilității serviciului și în India. De asemenea, se zvonește că Apple Pay ar putea ajunge și la bancomate în viitorul apropriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.