Săptămâna aceasta au apărut multe informații despre un produs Apple dintr-o categorie nouă, ce ar urma să concureze cu Amazon Echo și Google Home, oferindu-le utilizatorilor ajutor din partea Siri, oriunde s-ar afla în case. Iar dacă două surse diferite nu ar fi fost de ajuns, astăzi apare și o a treia, jurnaliștii de la CNET susținând că gadgetul Siri ar putea fi echipat cu o cameră cu sistem de recunoaștere facială inclus.

Citând surse care cunosc planurile companiei Apple, cei de la CNET susțin că dispozitivul va fi „conștient de sine”, putând să detecteze persoanele din cameră prin intermediul tehnologiei de recunoaștere facială. Odată ce a detectat pe toți oamenii din casă, dispozitivul va putea folosi informația pentru a recomanda/afișa conținut în funcție de preferințele fiecăruia, cum ar fi „muzica și lumina pe care o preferă”.

Tehnologia recunoașterii faciale este ceva față de care Apple a manifestat oarecum un interes în ultimii ani, înregistrând mai multe brevete de invenție și achiziționând mai multe companii cu experiență în domeniu.

Primele informații cu privire la competitorul Amazon Echo au apărut la începutul acestei săptămâni, când o publicație de peste Ocean scria că un astfel de gadget cu asistent personal, microfon și difuzor integrate se află în proces de dezvoltare. Ulterior, aflam din altă sursă că aceste caracteristici ar urma să fie integrate într-un viitor Apple TV 5, însă cei de la CNET nu vin cu mai multe clarificări în acest sens.

Ei vin însă cu detalii cu privire la lansarea acestui dispozitiv, spunându-ne că el ar putea fi prezentat la finele acestui an, dar că este mai probabil ca data lansării să aibă loc la anul. Cu toate acestea, ei ne avertizează că acea cameră cu sistem de recunoaștere facială ar putea să nu sosească pe dispozitivul inteligent din cauza riscului de a fi afectată intimitatea utilizatorilor. Dar la fel ca și cu orice alt produs la care lucrează Apple, nici acesta s-ar putea să nu vadă vreodată lumina zilei.

Lansarea unui gadget Siri ar presupune, în primul rând, îmbunătățirea semnificativă a asistentului virtual personal, o versiune mai nouă și mai potentă a lui urmând a fi prezentă în iOS 10, care ar putea sosi și cu un SDK Siri, care să le permită dezvoltatorilor de aplicații să învețe asistentul despre funcționalitatea aplicațiilor lor.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.