La începutul săptămânii apăruse pe Internet o informație potrivit căreia Apple lucrează la dezvoltarea unui gadget pentru casă, inspirat de Amazon Echo și Google Home. Acum însă aflăm mai multe detalii despre planurile gigantului din Cupertino, lucrurile stând puțin diferit de cum ni se spunea zilele trecute.

Citând o sursă care a dorit să își păstreze anonimatul, cei de la VentureBeat scriu că Apple de fapt nu lucrează la un produs complet nou, ci mai degrabă la un model mai avansat de Apple TV, care include caracteristici similare Amazon Echo – un dispozitiv inteligent cu asistent virtual personal, difuzor integrat și un sistem de inteligență artificială avansat, ce poate răspunde la numeroase comenzi utilizatorilor din SUA. Spre deosebire de Echo, Apple TV va avea avantajul că se adresează și utilizatorilor din alte regiuni, întrucât Siri funcționează deja în numeroase limbi.

Acel model de Apple TV la care se lucrează în prezent ar avea, în plus față de actuala generație, microfon și difuzor, pentru a le permite utilizatorilor să îi adreseze comenzi de la distanță la care Siri să le răspundă în câteva secunde. Se pare că procesarea întrebărilor și oferirea de răspunsuri acurate pentru ele ar necesita o infrastructură de computerizare suplimentară, aceasta fiind hopul peste care Apple trebuie să treacă pentru a fi mai aproape de lansarea noului model de Apple TV. Desigur, aici se va naște un semn de întrebare, întrucât generația a 4-a de Apple TV are același procesor Apple A8 pe care îl utilizează și iPhone 6 și iPhone 6 Plus, el fiind mai mult decât capabil să o susțină pe Siri.

Ei vor ca doar Apple TV să fie punctul central al orice.

Se pare că până în prezent inginerii Apple ar fi creat mai multe variante de Apple TV, de la unele cu un Siri mai complex, la o telecomandă Siri îmbunătățită la un produs similar Amazon Echo, dar, așa cum bănuiam și eu zilele trecute, s-a preferat dezvoltarea suplimentară a Apple TV în detrimentrul unui produs Siri.

Iar dacă vă întrebați când va fi lansat Apple TV-ul cu caracteristicile despre care vă vorbeam mai sus, ei bine cei de la VentureBeat nu vorbesc despre acest lucru. Totuși, la finele anului trecut mai apăruse pe Internet o informație potrivit căreia Apple lucrează deja la generația a 5-a de Apple TV, care va avea un nou CPU și o soluție nouă de disipare a căldurii.

Și ținând cont că este o posibilitate destul de mare ca informațiile ce circulă în prezent pe Internet să fie și reale, Siri ar urma să devină cât de curând mult mai inteligentă și complexă, existând și informații potrivit cărora Apple lucrează deja la un SDK pentru asistentul virtual personal, care să pemită dezvoltatorilor să o învețe pe Siri despre aplicațiile lor.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.