Apple este interesată de stațiile de alimentare pentru mașinile electrice

0
773
Sursă imagine: BMW

Apple ar fi purtat mai multe discuții cu companiile care produc stații de alimentare pentru automobilele electrice, scrie agenția Reuters. Conversațiile ar fi avut în centru tehnologiile de bază pe care companiile din industrie le folosesc, Apple căutând deja să dezvolte o modalitate în care bateria viitoarei sale mașini electrice (denumită generic Apple Car) să poată fi încărcată.

Potrivit sursei citate de Reuters, companiile specializate în stații de alimentare au tratat aceste discuții foarte atent, evitând să ofere mult prea multe informații celor de la Apple, în condițiile în care îi privesc ca pe un potențial rival.

Momentan nu se știe dacă Apple își dorește să dezvolte propria modalitate de alimentare a automobilelor electrice, precum Tesla cu rețeaua sa Supercharger, sau dacă vrea să facă sistemul de alimentare al mașinii compatibil cu stațiile de alimentare rapidă oferite deja pe piață.

Și chiar dacă ne oferă destul de puține detalii cu privire la discuțiile dintre Apple și firmele din industrie, jurnaliștii de la Reuters confirmă că o „firmă globală de inginerie și construcție” ar fi contactat-o deja pe compania din Cupertino pentru a-i oferi serviciile. Desigur, nu știm cât de interesată este Apple de o colaborare cu cineva, întrucât, de obicei, preferă să își creeze singură produsele.

Este firesc să credem că dacă Apple va avea un vehicul electric pe baterii, care să creeze experiența consumatorului unitară în modul în care Apple o face, infrastructura de alimentare și disponibilitatea vor avea o importanță supremă.

Trecând mai departe, cei de la Reuters fac referire și la câteva angajări de persoane cu experiență în domeniul alimentării, pe care Apple le-a făcut în ultimele luni. Printre acestea se numără Nan Liu și fostul expert Google în alimentare, Kurt Adelberger.

Stațiile de alimentare a automobilelor electrice sunt o problemă în momentul de față, întrucât ele nu țin pasul cu numărul tot mai mare de astfel de vehicule care sunt pe drumuri. Și ținând cont de extinderea relativ lentă a disponibilității lor în mai multe locuri din lume, Apple ar putea să fie forțată să lanseze stații de alimentare similare celor pe care le are Tesla în întreaga lume.

Procesul de dezvoltare al automobilului electric Apple este încă în fazele de început, însă investițiile făcute de gigantul american sunt considerabile. Numai în 2016 se așteaptă ca gigantul din Cupertino să cheltuie 10 miliarde de dolari pe cercetare și dezvoltare, o bună parte din această sumă urmând a se duce către sediile din California, unde a închiriat clădiri mari pentru dezvoltarea viitorului autovehicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.