Siri ar putea sta cât de curând pe noptieră, în living, în bucătărie, pe birou sau oriunde altundeva vor dori utilizatorii, care nu vor mai fi astfel nevoiți să ia după ei dispozitivele iPhone sau iPad pentru a interacționa cu asistentul virtual personal. Sau cel puțin asta aflăm de la o sursă a The Information, care susține cu convingere că Apple dezvoltă în mod activ un produs care va concura cu Amazon Echo sau recent-anunțatul Google Home.

Sursa citată de publicația de peste Ocean ne sugerează că Apple lucrează la un gadget bazat pe Siri care ar putea include microfoane și difuzor, pe care le va folosi pentru a asculta și, respectiv, răspunde comenzilor primite de la utilizatori. În plus, aflăm de la ea că gigantul american lucrează la îmbunătățirea asistentului, urmând să le ofere și dezvoltatorilor acces la el. Or, Apple pregătește lansarea unui SDK Siri, cu unele limitări, care ar trebui să le permită dezvoltatorilor să o „învețe” pe Siri despre aplicațiile lor, astfel încât utilizatorii să poată să le folosească funcționalitatea prin comenzi vocale.

Oferirea accesului la Siri către terți va fi un pas uriaș înainte făcut de Apple în ceea ce privește asistentul inteligent din iOS, deoarece va extinde mult capacitățile lui. În momentul de față, Siri nu cunoaște decât aplicațiile preinstalate și numai câteva aplicații de la terți, agreate de către Apple, cum ar fi, spre exemplu Shazam sau Yelp, în condițiile în care compania din Cupertino a ezitat de ani de zile să dezvolte un API Siri și să-i îmbunătățească funcționalitatea, din cauza temerilor cu privire la modul în care vor fi protejate datele cu caracter personal ale utilizatorilor. De aceea, spuneam și mai sus că noul SDK va avea unele limitări.

Atât Amazon, cât și Google au dezvoltat și lansat dispozitive pentru casă cu asistenți virtuali personali, construiți pe baza platformelor lor existente de inteligență artificială, platforme cu care Siri concurează de câțiva ani. Aceste produse ale concurenței pot să îndeplinească fără probleme numeroase sarcini, fiind capabile inclusiv să controleze alte aparate inteligente din casă, să redea muzică și să răspundă celor mai complexe întrebări.

Informații despre o posibilă dezvoltare a unui competitor pentru Amazon Echo au apărut încă de la lansarea acestui gadget de anul trecut. Totuși, în condițiile în care Apple are Apple TV și a dezvoltat comanda mâini libere pentru Siri – Hey Siri – nu se știe cât de interesată este de această nișă nouă și, dacă chiar lucrează la un gadget cu Siri, când îl va lansa pe piață.

1 COMENTARIU

  1. Sa o facă mai actuala pentru 2016.. Ce naiba ca a rămas cu un mileniu în urma ….cine are nevoie de aparat din ăla…

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.