Cum să ștergi o actualizare iOS de pe iPhone și iPad – Tutorial

4
6970

Actualizările de iOS sunt un capitol important pentru compania Apple, care încearcă de fiecare dată să le adreseze câtor mai mulți utilizatori, nu doar pentru ca ei să se poată bucura de cele mai noi tehnologii și caracteristici, ori de modificările de design și îmbunătățirile în privința performanțelor aduse, ci și de corecturile de erori și actualizările de securitate. Acestea ar trebui să facă până și dispozitivele vechi de câțiva ani mai complexe, lipsite de probleme și mai sigure. De aceea, Apple a decis de ceva vreme să programeze iOS astfel încât să descarce automat actualizările noi pe dispozitivele utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch, anunțându-i pe aceștia în mod constant că există o actualizare a sistemului de operare gata de instalare.

Faptul că iOS primește în mod constant actualizări care se adresează nu doar celor mai noi dispozitive, ci și celor lansate în urmă cu cinci ani, este un lucru foarte bun. Și la fel de bună este promovarea intensă a instalării acestora, mai ales pentru utilizatorii care nu manifestă un interes foarte mare față de noutățile din lumea IT, întrucât îi determină să își actualizeze dispozitivele, mai devreme sau mai târziu, iar a rula cea mai recentă versiune a sistemului de operare pe dispozitivul tău este recomandat indiferent de modelul de iPhone, iPad sau iPod touch pe care îl ai.

Cu toate acestea, însă, există utilizatori care sunt chiar deranjați de actualizările noi de iOS ce au fost descărcate pe terminalele lor. Fie că au fost inițiate accidental sau automat, atunci când dispozitivul era în repaus și conectat la o sursă de alimentare, aceste actualizări nu fac nimic altceva decât să ocupe spațiu pe dispozitivul tău și să te deranjeze atunci când ți-e lumea mai dragă cu o alertă care te anunță pentru a nu știu câta oară că există o versiune nouă de iOS gata de instalare. Iar dacă nu vrei să îți actualizezi dispozitivul pentru că poate ai iOS 7 și consideri că iOS 9 îl va încetini sau ai iOS 9.0.2, de exemplu, și dorești să faci jailbreak, atunci cele enunțate mai sus sunt două dintre cele mai importante probleme cu care s-ar putea să te confrunți.

Așadar, dacă, din varii motive și chiar dacă nu este deloc recomandat, nu dorești să instalezi o actualizare de iOS, deși ea a fost descărcată pe terminalul tău, atunci poți urma pașii de mai jos pentru a vedea cum o poți elimina pentru a obține spațiu de stocare suplimentar și a elimina alertele că o actualizare este gata de instalare pe dispozitivul tău.

Notă: Urmând pașii de mai jos, nu vei reveni la o versiune anterioară de iOS, dacă ai instalat deja o actualizare, ci vei elimina o actualizare de iOS mai recentă, care a fost descărcată, dar nu instalată pe dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch.

Cum să elimini o actualizare de iOS descărcată pe iPhone sau iPad

De ce vei avea nevoie?

 • Un dispozitiv:
  • iPhone 4 sau mai recent
  • iPad 2 sau mai recent
  • iPad mini sau mai recent
  • iPad Air sau mai recent
  • iPad Pro
  • iPod touch generația a 5-a sau mai recent
 • Versiune sistem de operare:
  • iOS 7.0 sau ulterioară.

Elimină actualizarea

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului tău;iPad iOS 9 ecran principal home
 2. Atinge General;
 3. Selectează Utilizare stocare și iCloud (sau Utilizare, în versiunile mai vechi de iOS).Utilizare stocare si iCloud
 4. În secțiunea STOCARE, atinge Gestionare stocare;gestionare stocare
 5. Așteaptă să se actualizeze lista care îți spune ce și cât ocupă spațiu de stocare pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, apoi caută actualizarea de iOS în listă (teoretic, aceasta ar trebui să fie afișată mai sus în listă, deoarece ocupă, în cele mai multe cazuri, câteva sute de MB sau peste 1 GB). Când ai găsit-o, atinge-o;IMG_0096
 6. Atinge Ștergeți actualizarea;sterge actualizare ios
 7. Confirmă alegerea ta, atingând din nou Ștergeți actualizarea.stergeti actualizarea

Actualizarea care te tot deranja și ocupa spațiu de stocare inutil a fost ștearsă de pe dispozitivul tău, iar tu vei avea câteva zeci sau sute de MB în plus pe care să le folosești pentru aplicații și alte date.

Reține că dacă, la o dată ulterioară eliminării unei actualizări descărcate, te hotărăști să o instalezi, vei putea face acest lucru, atât direct de pe dispozitivul tău iOS, cât și de pe iTunes. Pașii de mai sus nu fac nimic altceva decât să elimine actualizarea care a fost descărcată pentru a putea fi instalată de oriunde și oricând (desigur, cu condiția să ai suficientă baterie). Or, atunci când te vei hotărî să o instalezi, va trebui să aștepți și descărcarea ei. Mai multe detalii despre cum poți actualiza un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch sunt în tutorialul la care face trimitere linkul de mai jos:

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

4 COMENTARII

 1. Buna ziua! Am instalat ios 11 pe iphone 5s si nu imi place cum merge. Pot reveni la softul anterior? Daca da, astept instructiunile! Multumesc frumos!

  • Nu, din păcate nu se mai poate. De aceea, îți recomand să instalezi iOS 11.0.2 și toate actualizările care vor urma întrucât ele vor îmbunătăți ușor performanțele dispozitivului tău.

 2. Articolul face cat toti banii dati pe 5s.ul meu recent. 🙂 Multumesc. Asadar al meu are ios.ul din fabrica 9.2.1 care e cea mai buna versiune pentru 5s? Un sfat il primesc cu mare bucurie. 🙂 O zi faina!

  • Din păcate nu ai prea multe opțiuni în situația de față; poți fie să lași versiunea curentă, 9.2.1, fie să faci actualizarea la iOS 11.0.3. Recomandarea mea este să aștepți până când se lansează iOS 11.1/11.2 pentru că deocamdată sunt probleme de funcționare și s-ar putea să nu fi atât de mulțumit de performanțele modelului tău de iPhone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.