Dintotdeauna, aplicația Poze de pe iPhone, iPad și iPod touch le-a permis utilizatorilor să efectueze zoom pe imaginile din galeriile foto folosind gestul „ciupire”. Cu toate acestea, nivelul de mărire al unei imagini a fost mereu limitat, astfel că utilizatorilor nu le-a fost permis de către Apple să efectueze zoom mai mult de o anumită limită. Teoretic. Practic, există posibilitatea de a trece peste acea limită și face zoom nelimitat pe orice imagine, conform celor de la iDownloadBlog.

Deschizând orice fotografie în aplicația Poze din iOS și utilizând instrumentul Decupați din ecranul Editare pentru a o roti la 90 de grade, vei elimina aparent limita de zoom impusă de Apple. Eliminarea restricției va rămâne chiar și după ce aplici modificarea, apoi revii la ecranul Editați unde rotești din nou imaginea la poziția inițială.

Aparent, zoom-ul nelimitat poate fi efectuat numai pe imaginile care au fost rotite folosind instrumentul Decupați din Poze și numai atât timp cât ești în aplicația Poze și nu treci la o altă imagine. Dacă ieși din această aplicație ori glisezi la imaginea anterioară sau la imaginea următoare, zoom-ul nelimitat nu va mai fi posibil, decât dacă o vei roti și pe aceasta la 90 de grade.

Făcând foarte mult zoom pe o imagine, ea va deveni, desigur, foarte pixelată (acesta fiind, probabil, principalul motiv pentru care Apple a stabilit o limită de zoom). Cu toate acestea, există cazuri în care limita de zoom nu îți permite să vezi un detaliu specific dintr-o imagine, iar această eroare este binevenită.

Potrivit testelor făcute de noi, eroarea este prezentă și în cele mai recente versiuni de iOS – 9.3.2 și 9.3.3 beta 1 -, nefiind foarte clar și cert momentul apariției ei în sistemul de operare pentru iPhone și iPad. Și ținând cont că este ceva nedorit, această eroare urmează să fie adresată de compania Apple într-o actualizare viitoare, dar nu se știe cât de mult se vor grăbi inginerii ei să o rezolve – mai ales că nu-i ceva foarte grav.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.