iOS 16.6.1 și iPadOS 16.6.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

- Publicitate -

iOS 16.6.1 și iPadOS 16.6.1 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad compatibile cu iOS 16, respectiv iPadOS 16.

iOS 16.6.1 și iPadOS 16.6.1 Noutăți

iOS 16.6.1 și iPadOS 16.6.1 vin să adreseze „probleme importante de securitate”, potrivit notițelor lansării publicate de către Apple.

Potrivit unui document de asistență care însoțește cele două actualizări, procesarea pe iOS sau iPadOS a unei simple imagini otrăvite putea permite executarea de cod în mod arbitrar, oferind astfel acces infractorilor cibernetici la sistemul de operare. Apple susține că a identificat problema în procesul ImageIO, fiind cauzată de depășirea memoriei tampon.

Mai mult decât atât, în iOS 16 un fișier otrăvit atașat în aplicația Portofel putea, de asemenea, permite executarea de cod în mod arbitrar. Apple susține că a rezolvat această problemă prin îmbunătățirea logicii. Mai multe detalii despre conținutul de securitate al celor două actualizări sunt disponibile aici.

Potrivit celor de la Citizen Lab, vulnerabilitățile fac parte din lanțul de exploatare BLASTPASS, despre care s-a observat că ar fi folosit la scară largă în vederea furnizării de spyware prin intermediul programului Pegasus al Grupului NSO. Acest program reprezintă o îngrijorare mare pentru politicieni, jurnaliști și alte persoane care ar putea avea informații sensibile pe dispozitivele lor, fiind astfel ținte ale atacurilor din partea infractorilor cibernetici.

Mai mult, se pare că vulnerabilitatea care exploata PassKit (aplicația Portofel) era una de tip zero interacțiune din partea utilizatorului. Astfel, simpla primire a unei imagini PassKit via iMessage (ori, probabil, a unei alte aplicații de mesagerie similare) putea infecta dispozitivul cu iOS.

Or, pentru a bloca atacuri care exploatau vulnerabilitățile adresate acum de către Apple va trebui să vă actualizați de îndată dispozitivele cu iOS și iPadOS, iar, dacă momentan acest lucru nu este posibil, să vă activați Modul Izolare.

Actualizare iPhone și iPad

Actualizările la iOS 16.6.1 și iPadOS 16.6.1 le sunt recomandate tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 16 / iPadOS 16, având în vedere și gravitatea problemelor de securitate adresate.

iOS 16.6.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone 8 / 8 Plus / X (și modelele ulterioare), iar iPadOS 16.6.1 poate fi instalat pe toate modelele de iPad Pro, pe iPad 5 (și modelele mai recente), iPad mini 5 (și modelele mai recente) și iPad Air 3 (și modelele mai recente), atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC / Finder (pe macOS 10.15 și ulterior). Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

În cazul iPad, fiind trecere făcută de la iPadOS 15.x, vă recomandăm să urmați pașii din acest tutorial în vederea realizării actualizării la iPadOS 16.x:

iOS 16.6.1 / iPadOS 16.6.1 succed iOS 16.6, care reprezintă cea mai recentă actualizare majoră adusă iOS 16 / iPadOS 16. Toate noutățile din iOS 16.6 sunt prezentate aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și 15 Pro Max sunt disponibile la precomanda în România. Iată la ce magazine și care...

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max sunt disponibile la precomanda...

iOS 17.0.1 și iPadOS 17.0.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 17.0.1 și iPadOS 17.0.1 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar,...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 14.0 Sonoma a fost lansat pentru utilizatorii de Mac. Iată toate noutățile

A sosit momentul pe care milioane de posesori de Mac l-au așteptat o vară întreagă! Versiunea finală a macOS Sonoma 14.0 s-a lansat, ceea ce înseamnă...

iOS 16.7 / iPadOS 16.7 / watchOS 9.6.3 și macOS 13.6 / 12.7 au fost lansate

iOS 16.7 și iPadOS 16.7 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și, respectiv,...

watchOS 10.0.1 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 10.0.1 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este prima actualizare adusă watchOS 10, o actualizare lansată în forma...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.