Versiunea de bază a iPhone 7 va avea 32 GB de stocare. Primele adaptoare Lightning la jack pentru căști apar în imagini

0
1287

iPhone 7 ar putea veni cu schimbarea în privința capacității de stocare pe care utilizatorii o așteaptă și cer de ani de zile, dar și cu o schimbare nedorită de mulți în privința jackului pentru căști.

Potrivit unui studiu efectuat de un analist în interiorul lanțului Apple de furnizori din China, compania americană va scoate, în sfârșit, varianta de 16 GB din gama iPhone la lansarea noii generații, care va avea loc în toamnă. Analistul IHS Technology susține că versiunea de bază a iPhone 7 va avea 32 GB spațiu de stocare și va fi disponibilă la același preț precum actuala versiune de bază a iPhone 6s, dar care oferă jumătate din spațiul de stocare pe care îl oferă prima.

Această schimbare ar putea să afecteze și celelalte versiuni de iPhone 7, care, conform analistului, ar putea să nu mai aibă 64 GB și 128 GB, ci 128 GB, respectiv 256 GB. Or, gama de iPhone ar putea trece prin aceeași schimbare în ce privește spațiul de stocare prin care a trecut și iPad de 9,7 inchi, odată cu lansarea modelului „Pro” din primăvară.

Aceasta nu este pentru prima dată când aflăm că iPhone 7 ar putea veni și într-o versiune de 256 GB, lunile trecute apărând pe internet o informație cum că modelul de 5,5 inchi va avea această capacitate de stocare. Desigur, momentan nu se știe dacă ea va fi disponibilă numai pe el sau și pe modelul de 4,7 inchi. De asemenea, în condițiile în care numai unul dintre cele două modele noi de iPhone vor veni cu spațiu de stocare de 256 GB, se poate ca doar acesta să aibă în versiunea de bază 32 GB, iar celălalt să vină tot cu 16 GB (deși analistul IHS susține altceva).

Faptul că Apple va crește capacitatea de stocare a versiunii de bază a iPhone 7 nu este ceva care să îi intereseze prea mult pe cei care au cumpărat mereu modele cu spații de stocare mai mari (decât dacă va fi înlăturată și versiunea de 64 GB și va fi introdusă una de 256 GB, așa cum menționam mai sus). Dar pe marea majoritate o interesează, întrucât oricine a folosit sau folosește un iPhone de 16 GB știe că acest spațiu de stocare este insuficient, iar iCloud nu poate fi deloc sau aproape deloc de ajutor. Desigur, în ciuda spuselor analistului, se poate ca și iPhone 7 să vină într-o versiune de 16 GB, așa cum ne arăta o imagine apărută săptămânile trecute pe Internet.

adaptor lightning la jack

Separat de prezumtiva schimbare în privința capacității de stocare, o noutate controversată a iPhone 7 este legată de eliminarea jackului de 3,5 mm pentru căști. Ținând cont de zvonurile numeroase care ne indică acest lucru, producătorii chinezi de accesorii au început deja să pregătească adaptoare Lightning la jackul pentru căști, cum ar fi cel din imaginea de mai sus, care folosește un port micro-USB pentru alimentare și are butoane de control a volumului și pauză. Acestea nu sunt disponibile încă pe piață, dar vor sosi probabil înaintea lansării din toamnă a iPhone 7. Este de așteptat ca, dacă va elimina într-adevăr jackul pentru căști din iPhone, Apple să lanseze un adaptor similar pentru utilizatorii care au căști fără Bluetooth sau conector Lightning.

În momentul de față nu ne așteptăm la schimbări de design sau caracteristici surprinzătoare din partea iPhone 7, mai ales că pe internet circulă informații conform cărora compania Apple va lansa abia anul viitor un model complet nou de iPhone, pe care toată lumea îl așteaptă. Aceste informații au fost coroborate astăzi de japonezii de la Nikkei, care au adăugat că Apple a trecut la cicul de reîmprospătare a gamei iPhone o dată la 3 ani și nu la 2 ani ca și până acum. Ori iPhone 7 va fi oarecum o versiune nouă „S” de iPhone, în timp ce iPhone 8 va fi un dispozitiv cu totul nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.