Compania Apple urmează să anunțe anul acesta lansarea unei noi generații de MacBook Pro, care să o înlocuiască pe actuala, ce a fost introdusă în vara anului 2012. Potrivit analistului american Ming-Chi Kuo, noile modele de MacBook Pro vor avea un profil mai subțire, o masă mai mică, Touch ID, USB-C, Thunderbolt 3 și un nou afișaj tactil OLED deasupra tastaturii, care ar trebui să înlocuiască actualele taste de funcție.

La fel ca și în prezent, MacBook Pro 2016 urmează să sosească în versiuni cu afișaje de 13 inchi și 15 inchi, această generație fiind numită de către Kuo „cel mai mare upgrade întreprins vreodată de Apple [n.r. pentru MacBook Pro]”. Se poate ca noul design ultrasubțire și ușor al generației 2016 de MacBook să fie făcut posibil de (cel puțin) două tehnologii noi. Prima dintre ele ar fi balamalele realizate din matrițe injectate cu metal, în timp ce a doua ar putea fi noul mecanism de tip fluture pentru tastatură (care a fost folosit pentru prima dată de Apple în tastatura MacBook cu afișaj de 12 inchi).

În ceea ce privește Touch ID și afișajul OLED, nu au prea existat informații până în prezent care să ne indice includerea acestor caracteristici în viitorul MacBook. Ba chiar includerea unui senzor Touch ID în MacBook a devenit mai puțin plauzibilă săptămâna trecută, când a apărut un zvon potrivit căruia Mac-urile cu OS X 10.12 ar urma să poată fi deblocate folosind Touch ID de pe iPhone, iPad sau chiar un Apple Watch. Tehnologia Touch ID nu doar că i-ar încuraja pe utilizatori să își țină în siguranță datele de pe Mac, dar ar putea să elimine introducerea parolelor pentru anumite conturi, precum și efectuarea de cumpărături online, prin simpla scanare a degetului. Afișajul OLED situat deasupra tastaturii ar avea și el un rol destul de mare, întrucât ar putea permite personalizarea funcțiilor accesibile, precum și actualizarea lor atunci când caracteristici noi, cum ar fi Siri, sunt introduse în OS X.

Trecut cu vederea demult, gama de MacBook este pata de lumină cea mai strălucitoare dintre produsele prezentate de Apple în 2016. Asta este valabil pentru două noi modele de MacBook Pro, ce urmează a fi introduse în T4 2016, întrucât ele vor avea un factor de formă mai subțire și ușor, Touch ID, vor folosi o bară tactilă cu OLED (pentru a înlocui tastele de funcție, localizate deasupra tastaturii) și vor adopta USB-C / Thunderbolt 3.

Analistul american mai susține în nota trimisă investitorilor că actualului MacBook cu afișaj de 12 inchi i se va alătura unul cu afișaj de 13 inchi. Astfel, Kuo consideră că gama MacBook va face un salt în față considerabil anul acesta, MacBook Pro urmând a rămâne modelul de top, MacBook va înlocui Air ca fiind modelul de nivel mijlociu, iar MacBook Air va rămâne modelul cel mai accesibil (și învechit).

Primele zvonuri potrivit cărora MacBook Pro va primi o actualizare importantă în 2016 au început să apară luna trecută, când se zvonea că Apple va introduce modele mai subțiri și cu noi matrițe. Mai mult, s-a zvonit și că ele vor veni cu porturi USB-C și Thunderbolt 3, precum și cu procesoare Intel de generația a 6-a Skylake (actualul MacBook Pro 15 inchi folosește procesoare Intel Haswell, de generația a 4-a) și plăci grafice AMD Polaris seria 400.

Noile MacBook Pro 2016 urmează să fie introduse de Apple în ultima parte a acestui an (septembrie sau octombrie), potrivit analistului Kuo.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.