Matrițele iPhone 7 și iPhone 7 Plus apar în primele imagini. Confirmă camera cu două obiective pe modelul mai mare

0
1074

Începutul acesta de săptămână a fost destul de plin cu informații și imagini cu componente ale viitoarei generații de iPhone, ceea ce nu ar trebui să ne mire, în condițiile în care partenerii Apple se pregătesc de începerea producției. De dimineață, spre exemplu, au apărut pe un site web chinezesc câteva imagini cu matrițele și schițele iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Și chiar dacă, la fel ca și în cazul tuturor proiectelor, schițelor și prototipurilor care au apărut până acum pe Internet, autenticitatea acestor componente și desene nu poate fi confirmată, ele arată similar cu ce am putut vedea și auzi până acum. Potrivit persoanei care le-a distrbuit, matrițele din imaginea de mai sus sunt cele folosite în timpul procesului de finisare a aluminiului ce urmează a fi folosit în carcasele dispozitivelor. Iar dacă ne uităm cu atenție, vom observa că cele două plăci sunt diferite, întrucât una este folosită pentru producția carcaselor de iPhone 7 (modelul cu afișaj de 4,7 inchi), iar cealaltă este folosită la producția carcaselor de iPhone 7 Plus (modelul cu afișaj de 5,5 inchi).

În cazul matriței carcasei iPhone 7 Plus, se poate observa în zona camerei un spațiu mai mare pentru obiective, în formă alungită, comparativ cu matrița carcasei iPhone 7 (unde obiectivul apare de formă rotundă, ca și pe iPhone 6s). Or asta nu face decât să ne confirme că iPhone 7 Plus va avea într-adevăr o cameră cu două obiective (lucru pe care îl putem vedea și în schițele de mai jos).
schite iphone 7 plus

În ceea ce privește matrița iPhone 7, se observă că ea face loc unui singur obiectiv pentru camera iSight, dar el are dimensiuni mai mari comparativ cu obiectivul camerei actualelor modele de iPhone. Prin urmare, nici în 2016 modelul de 4,7 inchi de iPhone nu va avea o cameră la fel de avansată precum cea din modelul de 5,5 inchi.

Dacă ne uităm cu atenție atât la matrițe, cât și la cele două schițe, nu vom observa niciunde un loc pentru Smart Connector – o caracteristică împrumutată de la iPad Pro ce se zvonea că va fi introdusă în iPhone 7 Plus. Totuși, nu este exclus ca orificiile pentru acest conector nou să fie realizate mai târziu în procesul de fabricație sau să nu fie realizate deloc (zvonurile sunt încă destul de contradictorii în ceea ce privește Smart Connectorul).

Pe niciuna dintre cele două plăci nu se pot vedea difuzoarele și deci nu se poate nici confirma eliminarea jackului de 3,5 mm pentru căști. În privința difuzoarelor informațiile sunt extrem de neclare, iar dacă unii ne sugerează că noua generație de iPhone va folosi în continuare un singur difuzor, există numeroase zvonuri care indică introducerea unui al doilea sau chiar a încă trei difuzoare.

Din păcate, în momentul de față informațiile despre iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt foarte contradictorii și nu este nimic cert în ceea ce privește caracteristicile pe care le vor aduce. Tot mai cert pare a fi însă designul noilor dispozitive, care va fi foarte asemănător cu cel al actualelor iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Dar pe măsură ce ne vom apropria de lansarea noii generații de iPhone (care urmează să aibă loc în septembrie), iar informațiile vor fi mai multe și consistente, vom putea trage concluzii și în ceea ce privește caracteristicile pe care le vor aduce.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.