Cum Apple se pregătește de lansarea din 2017 a iPhone 8, impactul se simte deja asupra lanțului de furnizori. Într-o teleconferință recentă, Applied Materials, o companie care creează echipament de producere a afișajelor, a raportat o cvadruplare a numărului de comenzi.

Potrivit agenției Bloomberg, creșterea cererii pentru noul echipament Applied Materials de producere a afișajelor nu face nimic altceva decât să ne confirme că producătorii de afișaje își reutilează liniile de producție pentru a fi în stare să fabrice suficiente afișaje OLED pentru întreaga gamă de iPhone pe care Apple o va lansa în 2017.

Cu toate acestea, șefii Applied Materials nu au menționat numele Apple în cadrul teleconferinței. Totuși, directorul general al companiei, Gary Dickerson, a oferit câteva indicii suplimentare în răspunsul dat jurnaliștilor Bloomberg. El a declarat că în teleconferință s-a referit la o creștere durabilă a comenzilor, întrucât ea vine de la „liderul” de pe piața produselor mobile.

Nu este un apogeu sau un eveniment unic. Aceasta urmează să fie o creștere durabilă. Știm cu toții cine este liderul în termeni de produse mobile.

Compania Applied Materials susține că are timp trei trimestre să fabrice, livreze și instaleze echipamentele lor, ceea ce înseamnă că la începutul anului viitor ele vor putea fi deja folosite de către partenerii Apple pentru a produce ecranele OLED ale noii generații de iPhone, pregătind o lansare care va avea loc probabil la mijlocul sau spre finalul lui 2017.

Potrivit Bloomberg, Apple este cel mai mare client al Sharp, LG Display și Samsung Display, iar toate cele trei companii au crescut cheltuielile cu dotarea în ultimele luni. Or, asta explică cvadruplarea comenzilor despre care vorbesc Applied Materials.

Despre introducerea unui afișaj OLED în iPhone 8 se vorbește de ceva vreme, Apple dorind să facă marele pas întrucât un astfel de ecran va permite eliminarea iluminatorului folosit în tradiționalele LCD-uri (ceea ce înseamnă că iPhone-urile vor putea fi mai subțiri) și va oferi un raport de contrast îmbunătățit, culori mai vii, unghiuri de vizualizare mai largi, un consum de energie mai redus și timpi de răspuns mai mici.

Interesant este că deși iPhone 8 va fi lansat abia la anul, până acum au apărut multe zvonuri care fac referire la el, iar noi știm deja că ar urma să vină cu alimentare wireless, afișaj OLED din muchie în muchie, cu Touch ID integrat și un factor de formă schimbat, cu o carcasă din sticlă.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.