Cu patru luni înainte de lansare, iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu mai reușesc să stârnească un interes foarte mare, ținând cont de designul asemănător modelelor actuale și de o posibilă lipsă de caracteristici inovative, așa că atenția tuturor este îndreptată către modelele de iPhone pe care Apple le va lansa în 2017, la aniversarea a 10 ani de iPhone. Bloggerul John Gruber, care a oferit în trecut informații veridice cu privire la produse Apple nelansate, a oferit recent câteva date extrem de interesante despre iPhone 8 și modificările radicale de design pe care le va aduce.

În cel mai recent episod al podcastului său, The Talk Show, Gruber a făcut referire la „o cleveteală” pe care auzit-o, potrivit căreia modelul de iPhone din 2017 va avea un ecran dintr-un capăt într-altul, fără ramă, și cu numeroși senzori „ascunși” sub el – inclusiv Touch ID și camera frontală.

Cred că telefonul de anul viitor, modelul 2017, cel care va fi lansat în septembrie 2017. Din câte am auzit – nu-l luați ca un zvon de presă, ci mai degrabă ca pe o cleveteală pe care am auzit-o eu – va fi cel care va avea un factor de formă cu totul nou.

[…] Întreaga față va fi afișaj. Și senzorul Touch ID va fi cumva încastrat în ecran. Camera frontală va fi cumva încastrată în ecran. Difuzorul, totul. Toți senzorii vor fi cumva în spatele ecranului.

Cum nu știu… n-am nici cea mai vagă idee dacă asta înseamnă că ei vor micșora chestia din mâna ta pentru a se potrivi dimensiunilor ecranelor pe care deja le avem sau dacă vor crește dimensiunea ecranelor pentru a se potrivi dimensiunii dispozitivelor pe care deja le ținem în mână… nu știu.

Totodată, Gruber a evidențiat faptul că ceea ce a auzit el nu are nicio legătură cu zvonurile care au mai circulat pe Internet și care ne sugerau, de exemplu, că Apple va introduce un afișaj OLED flexibil în modelele de iPhone din 2017, ale căror ecrane vor fi astfel dintr-un capăt într-altul al carcasei. De fapt, aceste zvonuri au și fost confirmate parțial, în condițiile în care Apple a semnat o înțelegere cu Samsung Display pentru producția unei părți din totalul de afișaje de care va avea nevoie.

Mai multe zvonuri au indicat și că dispozitivele iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 vor avea un afișaj de 5,8 inchi, făcându-i pe mulți să speculeze că vor fi eliminate marginile laterale ale ecranului. Totuși, Gruber ne sugerează că întreaga ramă a ecranului va fi eliminată, așa că în ciuda creșterii dimensiunii ecranului, iPhone 8 ar putea rămâne la fel de compact sau mai compact decât un iPhone 6s Plus, spre exemplu.

Separat de afișajul OLED, modelul de iPhone pe care Apple îl va introduce în 2017 urmează să aibă o carcasă din sticlă, la fel ca și iPhone 4 și iPhone 4s. Or, pentru prima dată din 2012, Apple va renunța la carcasa din aluminiu și va introduce un factor de formă nou pentru iPhone. De asemenea, se poate ca iPhone 8 să vină cu un sistem de alimentare wireless pe rază lungă și mai multe scanere, care să permită recunoașterea facială sau a irisului.

Apple lucrează la drivere de integrare a senzorului tactil și a ecranului încă din 2015, acestea urmând a permite încastrarea scanerului de amprentă Touch ID în afișajul dispozitivelor iOS și eliminarea butonului principal. Iar dacă spusele analiștilor s-ar fi putut baza pe informația cum că Apple lucrează la astfel de drivere, Gruber confirmă că iPhone 8 va avea un afișaj complet nou.

Desigur, ne mai desparte mai bine de un an de momentul în care generația 2017 de iPhone va fi prezentată lumii întregi, iar planurile Apple se pot schimba. Dar, ținând cont de zvonurile de până acum, care au apărut neobișnuit de repede, este mai mult decât evident că în 2017 nu vom avea un model nou de iPhone oarecare, iPhone „7s”, ci un iPhone 8 care ar putea surprinde din nou lumea și crește semnificativ interesul pieței față de iPhone.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.