Un singur model de iPhone (8) pe care Apple îl va lansa în 2017 va avea o carcasă de sticlă, scrie site-ul web Nikkei citându-l pe directorul general al Catcher Technology, Allen Horng. Catcher Technology este unul dintre principalii furnizori de carcase pentru iPhone.

Potrivit lui Horng, Apple va folosi o carcasă de sticlă în modelul 2017 de iPhone pentru a deosebi telefonul său inteligent de mulțimea de alte telefoane care au carcase de aluminiu în prezent. Tot el a precizat că această schimbare nu va avea un impact asupra veniturilor companiei pe care o conduce, deoarece chiar și un dispozitiv care are o carcasă de sticlă are nevoie de o structură metalică solidă, nefiind posibilă nici în 2017 lansarea unui iPhone fără o astfel de structură:

Din câte știu, un singur model [n.r. de iPhone] va avea anul viitor carcasă de sticlă. Nu cred că această mutare va avea un impact asupra veniturilor Catcher, întrucât carcasele de sticlă au și ele nevoie de un cadru metalic durabil, care necesită o tehnologie avansată de procesare și nu va fi mai ieftin decât cel din actualul model.

Informația venită de la Catcher Technology confirmă previziunile analistului KGI Securities, Ming-Chi Kuo care a spus recent că Apple va redesena complet modelele de iPhone pe care le va lansa în 2017, unele urmând a avea carcasă de sticlă. Tot el a mai sugerat și că nu toate modelele vor avea carcasă de sticlă, Apple continuând să comercializeze și unele cu carcasă din aluminiu. Cu toate acestea, procentul dispozivelor iPhone cu carcasă de aluminiu pe care le va vinde Apple în 2017 urmează să la 40% sau mai puțin, potrivit lui Kuo.

Și chiar dacă se va reveni la ideea de iPhone din sticlă pe care o avea Apple în 2010, când a lansat iPhone 4 și la care a renunțat în 2012, odată cu lansarea primului iPhone din aluminiu (iPhone 5), se zvonește că iPhone 8 va fi revoluționar. Fiind dispozitivul care va celebra 10 ani de iPhone, se zvonește că el va avea un afișaj OLED din muchie în muchie, cu Touch ID și alți senzori integrați în el, precum și că va veni cu noi tehnologii, cum ar fi încărcarea wireless pe rază mare.

De aceea, denumirea lui va fi mai degrabă iPhone 8 și nu iPhone 7s, Apple modificând strategia de denumire a dispozitivelor sale. Totodată, iPhone 8 va fi și motivul pentru care iPhone 7 (modelul de anul acesta) nu va aduce schimbările de design și carcateristicile pe care lumea întreagă le așteaptă.

- Reclamă -