În cazul în care ai observat că dispozitivul iPhone sau iPad cu Touch ID îți cere mai des să introduci codul de acces, ei bine acest lucru se datorează companiei Apple. În secret, gigantul american a adăugat o nouă regulă de solicitare a codului de acces pe dispozitivele cu Touch ID activ, potrivit Macworld.

Această regulă va obliga un utilizator să introducă, codul său de acces pe iPhone sau iPad, atunci când sunt întrunite două condiții: dispozitivul nu a mai fost deblocat cu un cod de acces de 6 zile și nu a mai fost deblocat cu Touch ID în ultimele 8 ore.

Utilizatori (inclusiv acest reporter) au început să observe această schimbare în ultimele câteva săptămâni, chiar dacă un purtător de cuvânt al Apple susține că ea a fost adăugată încă de la lansarea iOS 9. Cu toate acestea, un articol notat cu marcator care descrie această restricție a apărut în Ghidul de Securitate iOS abia pe 12 mai 2016, potrivit marcajului de timp intern al PDF-ului. Apple a refuzat să explice rațiunea din spatele acestei restricții.

Până acum, regulile iOS obligau dispozitivele iPhone și iPad să solicite codurile de acces atunci când:

  • dispozitivul a fost pornit sau repornit
  • dispozitivul nu a mai fost deblocat de 48 de ore
  • dispozitivul a primit o comandă de blocare de la distanță din Găsire iPhone
  • după cinci scanări eronate a Touch ID
  • la adăugarea unui deget nou în Touch ID

În momentul de față nu se știe care este motivul pentru care Apple a adăugat cea de-a șasea regulă de solicitare a codului de acces sau de ce a ales o fereastră de opt ore. Coincidență sau nu, însă, această schimbare s-a găsit după ce o instanță din SUA a obligat o femeie să își deblocheze dispozitivul iPhone folosind Touch ID, întrucât în Amendamentul al Cincilea de protejare împotriva auto-incriminării sunt incluse numai codurile de acces, nu și scanerele biometrice.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.