Siri pentru Mac va fi introdus în OS X 10.12. Iată iconițele și de unde va putea fi accesată

0
1071

După cinci ani de disponibilitate pe iPhone, Siri va ajunge în 2016 și pe Mac, fiind probabil una dintre cele mai importante caracteristici pe care Apple le va introduce în viitorul OS X 10.12. De unde știm acest lucru? Ei bine, astăzi au apărut pe Internet două capturi de ecran care ne prezintă pictogramele Siri din dock și din bara de meniu a OS X, care nu fac nimic altceva decât să confirme că asistentul virtual personal din iOS va sosi în versiunea 2016 a sistemului de operare Apple pentru Mac, așa cum ne sugera un zvon la începutul anului.

Cele două capturi de ecran au fost publicate de către MacRumors și provin de la o sursă care le-a mai furnizat în trecut informații corecte cu privire la produsele Apple nelansate. Ele sunt suficient de clare încât să ne arate cu exactitate cum vor arăta pictogramele Siri din dock și din bara de meniu. Mai mult, același site web oferă și câteva informații interesante cu privire la modul în care va putea fi accesat asistentul virtual personal de pe computere.

Pictograma Siri din dock – pe care o putem vedea mai sus – este similară celorlalte iconițe pe care le văd utilizatorii de OS X în dock, având o formă rotundă, cu bordură de culoare albă. Ea este colorată într-o combinație de culori reci și calde, și are o serie de linii, care ne amintesc de valurile afișate de actualele versiuni ale Siri (din iOS 9), atunci când vorbești cu ea. Pictograma asistentului virtual personal din bara de meniu amintește de celelalte pictograme de sistem pe care le vedem aici, fiind diferită de ele prin simplul fapt că include text. După cum putem vedea în imaginea de mai jos, textul „Siri” este încadrat într-un dreptunghi transparent cu colțurile rotunjite, de culoare gri închis.siri bara de meniu

Făcând clic pe oricare dintre cele două pictograme, OS X va deschide interfața cu valuri a Siri, care le indică utilizatorilor că asistentul le ascultă comenzile, exact ca și pe dispozitivele iOS, la apăsarea butonului principal. Mai mult, MacRumors scrie că Siri va putea fi accesată de pe Mac, la fel ca și de pe iPhone și iPad, printr-o comandă vocală. Prin simpla rostire a „Hey Siri”, asistentul se va activa, permițându-le utilizatorilor să îi dicteze comenzi, fără a se atinge de mausul/trackpadul computerului lor și/sau fără a căuta unul dintre cele două butoane afișate în bara de meniu, respectiv dock. Pentru a economisi energie însă Apple a decis să dezactiveze implicit această caracteristică, utilizatorii care o doresc fiind nevoiți să umble în Preferințele asistentului.

La final, aflăm că procesul de dezvoltare al Siri pentru OS X este încă într-o perioadă incipientă, așa că pictogramele sale ar putea fi modificate până la lansarea din toamnă a viitoarei actualizări majore de OS X, pe care Apple o va anunța luna viitoare, la WWDC. Totuși, se zvonește că asistentul va fi capabil să le răspundă și utilizatorilor de Mac acelorași întrebări și să fie capabil să efectueze aceleași sarcini ca și pe iOS. Or, folosind Siri noi ar trebui să putem deschide aplicații, efectua căutări pe web, trimite mesaje text, adăuga evenimente în calendar, activa/dezactiva diferite caracteristici ale OS X și nu numai.

Așadar, chiar dacă nu va avea aceleași pictograme (sau, cel puțin, pictograma din bara de meniu nu pare a fi una finală, fiind foarte posibil ca Apple să o înlocuiască, cu una care să reprezinte un microfon sau un val), este destul de clar că Siri va fi introdus în OS X 10.12 de compania din Cupertino și că va putea fi activat nu doar din bara de meniu și dock, ci și prin comandă vocală, existând șanse minime spre inexistente ca asistentul să nu își facă apariția nici în 2016 pe Mac-urile utilizatorilor. Cu toate acestea, nu se știe care dintre modelele de Mac vor primi această caracteristică, existând o destul de mare posibilitate ca disponibilitatea ei să fie limitată.

OS X 10.12 urmează să fie prezentat de către Apple la WWDC 2016, în cadrul evenimentului de deschidere care va avea loc luni, 13 iunie. Tot atunci este așteptată și prezentarea iOS 10, watchOS 3 și tvOS 10, precum și a unor actualizări pentru produsele din gama Mac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.