Cumpărarea de muzică din iTunes Store va deveni istorie

0
621

Citând surse care cunosc planurile companiei americane, o nouă publicație vine să confirme faptul că Apple își dorește în cele din urmă să retragă treptat posibilitatea de a cumpăra muzică de pe iTunes Store, chiar dacă un reprezentant al companiei americane spunea luna trecută că informațiile care indică închiderea iTunes Store „nu sunt adevărate”.

Discutând cu Digital Music News, persoanele bine informate ce au preferat să le fie păstrat anonimatul au declarat că Apple nu exclude nimic în viitor, fiind posibil să renunțe inclusiv la iTunes Store. Deocamdată însă gigantul american stă în expectativă pentru a vedea cum evoluează Apple Music în comparație cu vânzările de conținut media din iTunes.

Mai mult, se pare că gigantul american pregătește o remodelare a iTunes, care va include o nouă arhitectură software ce i-ar oferi posibilitatea de a renunța mai ușor, pe parcurs, la conținutul muzical ce poate fi cumpărat și descărcat. Or, prin schimbarea introdusă în iTunes, Apple va putea trece în plan secund iTunes Store și chiar renunța la el după o perioadă de timp, în eventualitatea în care cumpărarea de muzică va scădea mult.

Aceleași surse ne indică faptul că despre reîmprospătarea iTunes se va discuta la WWDC 2016, săptămâna viitoare. Ea va aduce „armonie” între Apple Music și iTunes, pregătind pe ascunso posibilă închidere a magazinului de muzică.

Sursele nu au partajat cu noi capturi de ecran sau orice alte informații secrete cu privire la viitoarea versiune de iTunes, dar un aspect cheie al reconstrucției este de a „oferi noimă” descărcărilor iTunes și difuzărilor Apple Music. Asta a fost [până acum] o mare sursă de producere a confuziei în rândul fanilor, chiar și acelora careu au înțeles în mod clar diferența dintre descărcare și difuzare.

Dar una dintre surse a notat că Apple „în mod cert nu se va descotonosi de descărcările [de muzică] la evenimentul WWDC de săptămâna viitoare sau oricând altcândva pe termen scurt, în timp ce alta a menționat posibilitatea ca șefi mari să exprime o încredere mare în acest format în timpul prezentărilor WWDC pentru a reduce din zvonuri.

În luna mai, o publicație scria că Apple intenționează să închidă iTunes Music Store în următorii trei sau patru ani, din cauza reducerii popularității cumpărării de muzică. Potrivit estimării făcute atunci, în 2019 se vor genera la nivel global numai 600 de milioane de dolari din descărcarea de muzică de pe iTunes Store, cu 3,3 miliarde de dolari mai puțin decât se încasa în 2012.

Totuși, așa cum mai adaugă cei de la Digital Music News, există în continuare un număr destul de mare de artiști care refuză formatul Apple Music (și serviciile de streaming în general), motiv pentru care Apple nu își poate închide magazinul cu muzică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.