Apple anunță din nou accidental viitoarea denumire a OS X

0
471

Încă de când au fost anunțate watchOS și, mai ales, tvOS, a început să se vehiculeze posibilitatea redenumirii OS X în așa fel încât să aibă o schemă de numire la fel ca și celelalte sisteme de operare ale companiei Apple.

La începutul acestui an, compania Apple însăși a confirmat faptul că măcar ia în calcul redenumirea sistemului de operare pentru Mac, în condițiile în care pe site-ul pentru mediu s-a referit la acesta sub numele de „macOS”. Greșeala a fost imediat acoperită de americani ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, dar astăzi o gafă similară a fost sesizată de cineva pe o pagină cu întrebări și răspunsuri ce vorbește despre noile politici de împărțire a veniturilor App Store, crescând astfel așteptarea ca OS X să fie schimbat în macOS.

Într-o secțiune a paginii mai sus amintite de pe portalul Apple pentru dezvoltatori, compania americană se referă la aplicațiile eligibile, listând următoarele sisteme de operare: „iOS, macOS, tvOS și watchOS.” Acest lucru s-a întâmplat timp de câteva ore, compania americană actualizând documentul de îndată ce eroarea a fost sesizată, așa că acum apare „OS X” printre celelalte sisteme de operare.

Ciudat este că, spre deosebire de prima dată când a apărut pe site-ul Apple, denumirea „macOS” folosește „m” minusculă acum, așa cum este logic, în condițiile în care prima literă din denumirile iOS, tvOS și watchOS este, de asemenea, minusculă. Pe site-ul Apple de mediu, „MacOS” apărea în această formă, cu „M” majusculă, dar îmi este greu să cred că aceasta va fi modalitatea de scriere a viitoarei versiuni a sistemului de operare.

Momentan nu se știe dacă menționarea SO pentru Mac sub denumirea de macOS este o greșeală făcută din cauza denumirii celorlalte sisteme de operare ale companiei Apple sau o eroare cauzată de o schimbare iminentă a denumirii OS X, însă eu tind să cred că a doua variantă este cea corectă.

O altă necunoscută este legată de numirea viitoarelor actualizări majore ale sistemului de operare. Atunci când și dacă Apple va schimba denumirea OS X în MacOS sau macOS, nu se știe dacă va mai continua să denumească fiecare versiune nouă a sistemului de operare după locuri celebre din California, așa cum face din 2013, de la lansarea OS X 10.9 Mavericks. Înainte de momentul în care a început să denumească versiunile majore de OS X după locuri din California, Apple a oferit actualizărilor sistemului de operare nume de pisici mari. Nu același lucru îl putem spune însă de vreunul dintre celelalte trei sisteme de operare; tvOS, watchOS și iOS, actualele versiuni ale lor fiind denumite pur și simplu „iOS 9”, „tvOS 9” și „watchOS 2”.

Cât de curând ar trebui ca noi să aflăm dacă OS X va deveni macOS, întrucât luni, de la ora 20:00 (ora României), șefii Apple vor prezenta în cadrul uneia dintre cele mai importante conferințe ale anului toate noutățile pe care le vor aduce viitoarele actualizări majore ale sistemelor de operare pentru iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch și Apple TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.