Apple anunță accidental schimbarea denumirii OS X în MacOS

0
474

Odată cu lansarea Apple Watch și a generației a 4-a de Apple TV, compania Apple a prezentat două noi sisteme de operare – watchOS și tvOS -, ale căror denumiri au fost luate după modelul iOS.

Unificarea denumirii sistemelor de operare a condus la anumite speculații că OS X – sistemul de operare pentru Mac – va suferi și el o schimbare de nume, iar pe viitor s-ar putea nu-mi simplu „MacOS”, pentru a fi în ton cu watchOS, tvOS și iOS. Această schimbare nu s-a produs încă și nici nu se va produce până în iunie, când va avea loc cel mai probabil WWDC 2016, iar o actualizare majoră va fi anunțată pentru acest sistem de operare. Totuși, accidental, în urma unei actualizări efectuate pe site-ul său web, Apple ne sugerează că într-adevăr intenționează să schimbe denumirea OS X în MacOS.

Pagina web unde Apple prezintă cel mai recent raport de mediu web a fost actualizată astăzi, iar secțiunea „Întrebări puse frecvent” din cadrul ei face referire la „MacOS”. Discutând despre consumul de energie al produselor, MacOS este listat alături de tvOS, iOS și watchOS.

Pentru a prezenta ca exemplu utilizarea clienților, noi măsurăm energia consumată de un produs în timp ce rulează într-un scenariu simulat. Modelele de utilizare zilnică sunt specifice fiecărui produs și reprezintă o combinație între datele de utilizare de la clienți exacte și cele ipotetice. Anii de utilizare, care sunt bazați pe primii proprietari, sunt presupuși a fi patru pentru dispozitivele MacOS și tvOS și trei pentru dispozitivele iOS și watchOS.

O mențiune referitoare la MacOS a fost descoperită ascunsă și în fișierele Bibliotecă de pe OS X 10.11.4, la finele lunii martie. Cu toate acestea, fișierul cu pricina, „FUFlightViewController_macOS.nib”, a fost prezent în sistemul de operare pentru Mac încă din august 2015, cu o lună înainte de lansarea versiunii publice de OS X El Capitan.

Atunci când și dacă Apple va schimba denumirea OS X în MacOS, nu se știe dacă va mai continua să denumească fiecare versiune nouă a sistemului de operare după locuri celebre din California, așa cum face din 2013, de la lansarea OS X 10.9 Mavericks. Înainte de momentul în care a început să denumească versiunile majore de OS X după locuri din California, Apple a oferit actualizărilor sistemului de operare nume de pisici mari.Nu același lucru îl putem spune însă de vreunul dintre celelalte trei sisteme de operare, tvOS, watchOS și iOS, actualele versiuni ale lor fiind denumite pur și simplu „iOS 9”, „tvOS 9” și „watchOS 2”.

Apple urmează să prezinte viitoarea versiune a sistemului de operare pentru Mac, OS X 10.12, la conferința principală din cadrul WWDC 2016, care ar putea avea loc chiar pe 13 iunie. Momentan nu se știe mai nimic despre OS X 10.12, însă se zvonește că una dintre noutățile importante ale acestei versiuni va fi Siri, care ar putea sosi pe Mac la aproape 5 ani de la introducerea pe iPhone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.