Nici WWDC 2016 nu va aduce un Monitor Apple Thunderbolt cu GPU integrat

1
476

Săptămâna aceasta s-a descoperit că Monitorul Apple Thunderbolt nu mai este în stocul multor magazine din întreaga lume ale companiei Apple, motiv pentru care pe Internet a început să se vorbească despre introducerea unui nou model. Ieri, spre exemplu, destul de multă lume spunea că noul Monitor Apple Thunderbolt va avea un GPU dedicat și va fi anunțat la Worldwide Developers Conference pe 13 iunie. Astăzi aflăm însă că nici WWDC-ul din 2016 nu ne va aduce un monitor actualizat după aproape 5 ani de disponibilitate pe piață a actualului model.

Potrivit redactorului-șef de la iMore, Rene Ritchie, compania Apple nu intenționează să lanseze un Monitor cu GPU dedicat. Canadianul nu oferă informații cu privire la sursa acestei informații, dar el discută adesea cu persoane „înalte” din cadrul companiei Apple, oferind uneori informații corecte cu privire la planurile acesteia.

Au fost câteva speculații pe Twitter și știri neverificate despre posibilitatea ca Apple să introducă un monitor cu eGPU integrat. Conform teoriei, acesta ar lua o parte din procesarea grafică de pe umerii MacBook-urilor și/sau ar facilita conexiunea printr-un singur cablu ce ar putea scoate 5K.

Deși sună cool, te poate face să te aștepți la așa ceva. Deci, scoateți-vă eGPU de pe listele voastre acum, dar fiți cu ochii pe conferința de luni, 13 iunie, pentru foarte multe alte chestii surprinzător de cool.

Desigur, în articolul său, Ritchie nu elimină complet posibilitatea prezentării unui nou monitor Thunderbolt de către Apple la WWDC 2016, așa că nu ar trebui să fim șocați dacă un astfel de produs va fi anunțat.

Fără un GPU integrat și procesoare Intel cu DisplayPort 1.3, i-ar fi imposibil monitorului Apple să afișeze imagini 5K, atunci când este conectat printr-un singur cablu la Mac. De aceea, Apple ar putea promova folosirea a două porturi Thunderbolt 3 din Mac-uri pentru a scoate imagine 5K pe monitor folosind Transportul Multi-Flux – lucru făcut și în cazul actualelor modele de iMac 5K.

Așadar, rămâne de văzut dacă și când își va face apariția un monitor Apple nou, dar sunt puține șansele ca el să aibă plăci video integrate și alte minunății. Până una-alta, actualul model este disponibil în cantități reduse, iar cei care vor să îl cumpere ar putea întâmpina probleme.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.