Iată cele 72 de noi caractere emoji care ar putea sosi într-o versiune viitoare de iOS

0
902

Consorțiul Unicode a aprobat recent includerea a 72 de caractere emoji noi în Unicode 9. Cea mai recentă versiune a cunoscutului format de codare, stocare și interpretare a textelor urmează să fie lansată pe data de 21 a lunii curente și include o gamă variată de caractere noi – de la fețe mai zâmbitoare, la mai mulți oameni care fac activități, la noi animale, alimente și sporturi, și nu doar. Actualul set de caractere este de două ori mai bogat decât cel propus anul trecut, când a fost anunțat inițial Unicode 9.

Printre cele mai importanțe fețe noi incluse se numără cea care se tăvălește pe jos de râs, cea care salivează, cea căreia îi crește nasul și cea care își suflă nasul. Noile personaje pot arăta din umeri, face selfie, da palme peste față și dansa îmbrăcate în costume speciale (există în sfârșit și o femeie gravidă). Printre animalele adăugate în biblioteca emoji se numără o gorilă, față de vulpe, un cerb, rechin, vultur, liliacc și o bufniță, în timp ce la capitolul alimente/mâncăruri au fost adăugate avocado, cartof, croissant, clătite, salată și bacon. În plus, Consorțiul a mai aprobat adăugarea mai multor medalii, obiecte cum ar fi scuter, canoe și cărucior de cumpărături, precum și a unor emoji noi pentru sporturi, inclusiv o mănușă de box, costum de arte marțiale, persoane care fac lupte, scrimă, jonglerii, polo pe apă și nu numai.

Emojipedia a publicat și machetele viitoarelor emoji care urmează să sosească inclusiv în iOS și OS X. Acestea au fost create în stilul celor de la Apple și chiar dacă ele nu vor arăta identic pe iPhone, iPad și Mac, cel mai probabil vor fi foarte asemănătoare. Ca de obicei, designerii Apple au posibilitatea de a proiecta singuri caracterele emoji în funcție de specificațiile Consorțiului Unicode pentru fiecare caracter, putând astfel să le potrivească, cataloagelor actuale.emoji unicode 9 ios

Din păcate, chiar dacă Consorțiul Unicode va lansa Unicode 9 pe 21 iunie, nu se știe când vor fi incluse noile caractere în iOS și OS X, durând de regulă câteva luni până când o versiune nouă a formatului este adoptată în tastatura Emoji de pe iPhone și iPad.

În momentul de față, iOS și OS X folosesc Unicode 8, care a introdus o serie de caractere noi, cum ar fi taco, burrito, cap de unicorn, popcorn și selectoare ce pot modifica, culoarea pielii anumitor caractere pentru mai multă diversitate.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.