iPhone 8 se va alimenta wireless printr-un încărcător separat

1
1566

După cum probabil că știați deja, anul 2017 ne va aduce, la fel ca și anul precedent, trei modele noi de iPhone. Un articol recent de pe Mac Otakara ne informează că două dintre aceste modele vor fi succesoare ale iPhone 7 (4,7 inchi) și iPhone 7 Plus (5,5 inchi), în timp ce al treilea model va fi unul special și cu totul nou, întrucât va veni cu un ecran OLED de 5 inchi și carcasă din sticlă.

Citând „surse de încredere” din cadrul lanțului de aprovizionare al Apple, japonezii de la Mac Otakara – un blog cunoscut pentru faptul că a prezentat destul de multe informații veridice cu privire la produse Apple nelansate – susțin că numai modelul de iPhone cu ecran de 5 inchi (iPhone 8) va avea carcasă din sticlă și se va putea încărca wireless. Astfel, ei contrazic informațiile prezentate în trecut de analistul Ming-Chi Kuo și Nikkei, care au indicat în mod repetat că toate modelele de iPhone pe care Apple le va lansa în anul curent vor avea carcasă din sticlă și sisteme de încărcare wireless. În schimb, ei își confirmă o informație mai veche, potrivit căreia iPhone 7s și iPhone 7s Plus (succesorii actualelor modele de 4,7 inchi și 5,5 inchi) nu vor avea implementată tehnologia de încărcare wireless și nici nu vor veni cu un design nou, păstrând carcasele de aluminiu cu care suntem cu toții familiarizați.

În ceea ce privește sistemul de încărcare fără fir din iPhone 8, japonezii indică în articolul lor tradus destul de inexact faptul că acesta nu va fi încorporat în noul dispozitiv și că încărcarea se va realiza mai degrabă printr-un accesoriu separat ce va folosi tehnologia Luxshare, o companie chinezească ce a furnizat companiei Apple componente pentru încărcătorul prin inducție al Apple Watch. Dacă sursele lor nu greșesc, atunci iPhone 8 nu va avea tehnologia de încărcare wireless la distanță pe care o așteaptă toată lumea – și care ne era indicat că va fi implementată. Practic, mult-așteptatul dispozitiv ar putea să se încarce prin inducție la fel ca și un Apple Watch sau ca și dispozitivele care folosesc tehnologia Qi (ce implică așezarea gadgetului pe suprafața de încărcare pentru a se realiza transferul de energie). O astfel de tehnologie a fost criticată de către oficiali ai Apple în trecut, în special pentru faptul că ea nu face încărcarea cu mult mai convenabilă de cât cea tradițională, prin fir.

Separat de informațiile privind tehnologia de încărcare wireless, MacOtakara mai informează că Apple nu va mai include în cutia viitoarelor modele de iPhone un adaptor Lightning la jack de 3,5 mm. Mai mult decât atât, ei susțin că nici cablul Lightning la USB-C nu va fi inclus în cutie, obligând astfel utilizatorii care au un MacBook sau MacBook Pro să îl cumpere separat pentru a putea conecta direct dispozitivele la computerele lor.

Nu ne putem arăta surprinși de niciuna dintre cele două informații de mai sus, întrucât încă de la includerea adaptorului Lightning la jack de 3,5mm știam că el va fi o soluție temporară menită să înlesnească temporar utilizarea iPhone împreună cu căștile care folosesc jackul. În privința cablului Lightning la USB-C, chiar dacă Apple promovează agresiv standardul USB-C având deja două game de laptopuri doar cu astfel de conectori, prea puține computere au astfel de porturi, așa că o perioadă va fi nevoie ca dispozitivele iOS să aibă tradiționalele cabluri Lightning la USB-A.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.