Apple cere aprobarea unui al treilea dispozitiv wireless misterios cu Bluetooth și NFC

0
597

Dispozitivele care folosesc tehnologii de comunicație, cum ar fi Bluetooth, Wi-Fi și NFC, trebuiesc trimise de Apple (și nu numai) la Comisia Federală pentru Comunicații din SUA pentru a obține aprobarea necesară comercializării lor. Deși cererile depuse de companii sunt protejate de confidanțialitate, uneori ele ne oferă detalii cu privire la produsele pe care aceste companii – inclusiv Apple – le pregătesc.

După ce în septembrie 2016 solicita aprobarea pentru un dispozitiv wireless misterios cu numărul de model A1844, iar luna trecută solicita aprobarea unui al doilea dispozitiv de acest tip, cu numărul de model A1846, zilele trecute Apple a depus o nouă solicitare de aprobare a unui dispozitiv wireless fără nume ce include, la fel ca și primele două, NFC și Bluetooth (conform unor teste efectuate de UL Verification Services). Noul dispozitiv are numărul de model A1845, fapt ce ne sugerează că provine din aceeași familie de produse ca și primele două, situându-se chiar între ele.

Numărul de model A1845, la fel ca și, de altfel, numărul A1844 sau numărul A1846 de pe dispozitivele anterioare, nu sunt similare produselor Apple din nicio categorie, motiv pentru care nu știm cu exactitate ce pregătește gigantul american să lanseze în viitorul apropriat. Nici imaginile atașate cererii nu sunt mai concludente. De fapt, imaginea noului dispozitiv wireless vizibilă în cerere oferă și mai puține indicii cu privire la design comparativ cu cea pe care am văzut-o la dispozitivul model A1844 în toamna anului trecut – atunci erau indicate marginile curbate și includerea a două șuruburi Torx.

Totuși, inscripțiile sunt vizibile și în noua imagine, ele relevând faptul că vorbim despre un aparat cu numărul de model A1845, care funcționează la o tensiune nominală cuprinsă între 5,5V și 13,2V (la fel ca și primul). De altfel, și pe acesta sunt incluse un ghid de cablare și alte câteva informații atipice pentru un produs de la Apple, ele fiind mai deloc diferite comparativ cu informațiile prezente pe spatele dispozitivului apărut în toamnă.

Or, având în vedere lipsa de informații concrete cu privire la funcționalitatea „dispozitivului wireless”, ne este foarte greu să spunem despre ce este vorba. Deși posibilitatea ca el să fie de fapt un Apple TV rămâne valabilă – cu toate că imaginea indică faptul că dispozitivul are o amprentă mai mică decât Apple TV, iar prezența unui ghid de cablare este cât se poate de atipică -, noi tindem mai mult să credem că este vorba despre un dispozitiv wireless pe care Apple îl va utiliza intern. Compania americană a mai trimis spre înregistrare și în trecut dispozitive ce aveau ulterior să nu fie utilizate decât în cadrul magazinelor proprii și să nu le comercializeze pe piață – vezi dispozitivele iBeacon.

Fiindcă Apple a solicitat confidențialitate permanentă față de pozele, manualele de utilizator, schițele și alte informații prețioase din cererea trimisă spre aprobare, va fi imposibil să determinăm cu exactitate ce produs pregătește până în momentul anunțării sale (dacă va fi anunțat vreodată…).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.