Dezvoltatorul unei soluții de încărcare wireless indică implementarea tehnologiei în iPhone 8

0
1313

În lumina zvonurilor cum că Apple va lansa în 2017 primul model de iPhone cu un sistem de încărcare wireless, șeful Energous, o companie despre care se crede că ar fi parteneră Apple, le-a spus celor de la The Verge că primii transmițători „cu adevărat wireless” dezvoltați de compania pe care o conduce în ultimii ani vor apărea până la sfârșitul anului într-un produs de serie.

Steve Rizzone, director general Energous, a indicat pe parcursul interviului că noua tehnologie a companiei va sosi într-un produs important spre sfârșitul anului, dar a refuzat să spună despre ce este vorba sau măcar compania care îl dezvoltă. Cu toate acestea, pe lângă perioada care coincide cu cea în care urmează să fie lansat iPhone 8, acesta a mai oferit un indiciu cum că partenerul companiei pe care o conduce ar fi Apple:

Una dintre cele mai mari companii IT in lume. Nu îți pot spune despre cine este vorba, dar pot să garantez că ai produse de la această companie la tine, pe masă sau acasă.

În ultimele luni au apărut mai multe informații potrivit cărora Apple și Energous lucrează împreună la dezvoltarea unui sistem de alimentare fără fir. Energous însăși a mai anunțat și în trecut că lucrează cu „una din primele cinci companii IT din lume”, are relații cu producătorii apropriați Apple; Foxconn și TSMC, și este membră ANSI, la fel ca și Apple. În plus, au fost descoperite documente potrivit cărora Energous a efectuat „teste de conformitate pentru Apple”, iar Dialog Semiconductor (furnizor de cipuri pentru Apple) a realizat nu demult o investiție de 10 milioane de dolari în Energous.

Acordul încheiat de Energous și compania IT misterioasă îi oferă acesteia din urmă informații exclusive despre implementarea tehnologiei de alimentare wireless în „telefoane, laptopuri, tablete și accesorii”. Or, având în vedere indiciile, se prea poate ca unul dintre aceste produse să fie iPhone, iar măcar modelul „premium” pe care Apple îl va lansa în acest an să se încarce fără a trebui conectat prin cablu la priză sau așezat pe o suprafață de încărcare.

Energous este compania din spatele WattUp, o tehnologie de alimentare „prin aer” cu adevărat lipsită de fire ce folosește frecvențele radio pentru a încărca dispozitive pe o rază de aproximativ 4,5 metri. Mulțumită acestei tehnologii, utilizatorii care intră într-o cameră cu un transmițător WattUp vor vedea că telefonul lor inteligent (compatibil) începe să se încarce automat, fără a trebui să fie pus într-un anumit loc.

Tehnologia WattUp a fost deja implementată, potrivit Energous, în șase produse prezentate săptămâna aceasta la CES 2017, printre acestea numărându-se urmăritorul de fitness Chipolo Plus Bluetooth și proteza auditivă SK Telesys. Desigur, transmițătorii folosiți de aceste produse vor fi unii mai mici și diferiți de cei pe care îi vom vedea la finele anului, posibil pe iPhone 8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.