Apple anunță că a investit 1 miliard de dolari într-un fond de investiții în tehnologie

0
827

Apple a anunțat săptămâna aceasta că a investit 1 miliard de dolari în fondul de investiții în tehnologie al operatorului japonez SoftBank, confirmând astfel zvonurile apărute în luna decembrie a anului trecut.

Cunoscut sub denumirea de SoftBank Vision Fund, fondul de investiții anunțat în octombrie 2016 de Regatul Arabiei Saudite și SoftBank are ca scop principal punerea „la bătaie” a 100 de miliarde de dolari pentru diferite investiții în tehnologii aflate în curs de dezvoltare, cum ar fi inteligența artificială și dispozitivele conectate la Internet. SoftBank însăși a anunțat că va investi în acest fond cel puțin 25 de miliarde de dolari, în timp ce Regatul Arabiei Saudite va investi până la 45 de miliarde de dolari ca parte a programului gândit să micșoreze dependența de petrol a statului până în anul 2030.

Investiția de 1 miliard de dolari în acest fond ar putea aduce companiei Apple acces la tehnologiile aflate în curs de dezvoltare. Acest lucru este confirmat indirect de un purtător de cuvânt Apple, care a declarat pentru The Wall Street Journal că gigantul american crede că fondul poate fi important din punct de vedere strategic pentru produse viitoare.

Purtătorul de cuvânt Apple, Kristin Huguet, a spus: „Credem că noul lor fond va accelera dezvoltarea tehnologiilor care ar putea fi importante din punct de vedere strategic pentru Apple.” Aceasta a adăugat că Apple a lucrat cu compania telecom din Japonia timp de mai mulți ani.

Directorul general al SoftBank, Masayoshi Son, a anunțat la sfârșitul anului 2016, în urma unei întâlniri cu președintele ales al SUA, Donald Trump, că gigantul telecom ar putea investi 50 de miliarde de dolari și crea 50.000 de noi locuri de muncă în SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.