Compania Apple și-a actualizat joi dimineață pagina de relații cu investitorii pentru a anunța că își va prezenta rezultatele financiare pe trimestrul patru al anului fiscal 2016 (sau trimestrul întâi al anului fiscal 2017, în SUA) peste trei săptămâni.

Prin urmare, marți, 31 ianuarie, noi vom afla de la Apple cum s-au descurcat iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe piață în perioada sărbătorilor de iarnă și ce impact a avut noua generație de MacBook Pro asupra vânzărilor de Mac.

Vânzările de iPhone au înregistrat în 2016 scăderi anuale constante generate de mai mulți factori și numeroși analiști se așteaptă ca nici ultimele modele de iPhone să nu se fi descurcat mai bine. De aceea, ne-am putea aștepta ca, pentru prima dată, vânzările de iPhone să înregistreze o scădere anuală în ultimul și cel mai important trimestru al anului.

Pentru trimestrul fiscal trei al anului trecut, Apple a anunțat o cifră de afaceri de 46,9 miliarde de dolari și un profit trimestrial net de 9 miliarde de dolari sau 1,67$ per acțiune. Rezultatele au fost mai slabe comparativ cu cele din T3 2015, când Apple înregistra o cifră de afaceri de 51,5 miliarde de dolari, un profit trimestrial net de 11,1 miliarde de dolari sau 1,96$ pe acțiune.

Referitor la perioada octombrie-decembrie 2016, Apple a anunțat, odată cu prezentarea rezultatelor pe T3 2016, că se așteaptă la o cifră de afaceri cuprinsă între 76 și 78 miliarde de dolari și la o marjă brută cuprinsă între 38 și 38,5%, adică la rezultate mai bune comparativ cu anul precedent.

Ca de obicei, rezultatele vor fi anunțate de Apple printr-un comunicat de presă ce va fi emis undeva în jurul orei 23:30 (ora României) pe 31 ianuarie, urmând să fie prezentate mai amănunțit de către Tim Cook, director general Apple, și Luca Maesri, director economic Apple, într-o conferință ce va începe la ora 0:00 (ora României) pe 1 februarie. Teleconferința va fi transmisă live și va putea fi ascultată de aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.