Intel a prezentat la CES 2017 gama de procesoare Kaby Lake pentru iMac, MacBook și nu numai

0
760

Intel a prezentat formal la CES 2017 întreaga gamă de procesoare Intel Core din generația a 7-a. Cunoscute sub denumirea de „Kaby Lake”, noile procesoare anunțate de către Intel s-ar putea regăsi în multe dintre viitoarele desktop-uri și laptopuri Mac.

Procesoarele Intel din generația a 7-a sunt construite folosind un proces de fabricație „14nm+”, mai optimizat decât procesul pe 14nm folosit la fabricarea procesoarelor din generațiile precedente – Broadwell și Skylake.

Conform Intel, Kaby Lake va aduce „creșteri cu două cifre ale performanțelor”, adică de până la 20% în laptopurile pentru gaming și de până la 25% în desktop-uri. Mai mult, la accesarea de conținut 4K și 360 grade, utilizatorii ar trebui să vadă un spor al performanțelor de 65% pe notebook-uri. În materialele de prezentare, Intel mai promovează noua generație de procesoare pentru securitatea sporită, noul motor media și îmbunătățirile aduse în realitatea virtuală și gaming.

Dintre procesoarele anunțate săptămâna aceasta de către Intel, cipurile de 28 de wați din gama U-Series ar urma să fie cel mai probabil folosite de către Apple într-un viitor model de MacBook Pro cu ecran de 13 inchi. Uitându-ne la procesoarele alese în trecut de Apple pentru acest model de MacBook, putem spune că modelele 7267U/7287U/7567U urmează să fie selectate de gigantul american pentru MacBook Pro 13 inchi din 2017. În cazul în care va mai exista o actualizare, atunci exact aceleași trei modele de procesoare urmează să fie introduse și în Mac mini (aceste două modele de Mac au folosit mereu aceleași procesoare).

Cipurile de 45 de wați din gama H-Series urmează să fie folosite în viitoarele modele de MacBook Pro cu ecran de 15 inchi. Modelul 7700HQ ar urma să fie folosit cel mai probabil într-o variantă de bază a MacBook Pro, în timp ce modelul 7820HQ ar urma să fie folosit într-o variantă intermediară, pentru ca varianta de top să folosească un 7920HQ.

Pentru iMac de 27 inchi există mai multe variante, dar soluțiile alese de Apple ar urma să fie cipurile din gama pentru desktop S-Series (7500/7600/7700K) – în prezent, Apple folosește în acest iMac cipuri Skylake tot din gama S-Series.

În ceea ce privește iMac de 21,5 inchi, Apple folosește de regulă cipuri cu plăci video integrate de calitate mai bună, iar Intel nu a lansat acum procesoare despre care am putea spune că există o oarecare certitudine să fie incluse în acest model de iMac. De aceea, se poate ca pentru modelele din 2017 de iMac 21,5 inchi Apple să folosească procesoare Skylake, precum modelele 6585R, 6685R și 6785R ce au fost introduse în urmă cu șase luni.

Lansarea de acum a noilor procesoare Intel Kaby Lake îi oferă companiei Apple posibilitatea de a lansa oricând dorește noi modele de iMac, MacBook Pro și chiar Mac mini care să folosească cipurile care le succed pe cele folosite în modelele actuale. În ceea ce privește MacBook de 12 inchi, procesorul Intel Core Kaby Lake pentru acest model de Mac a fost anunțat încă din vara anului trecut.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.