Apple a lansat marți seară cea de-a treia versiune beta publică de iOS 10 pentru utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta, aceasta sosind la două săptămâni distanță de lansarea celei de-a doua versiuni beta publice de iOS 10 și la numai o zi distanță de cea de-a patra versiune beta de iOS 10.

Utilizatorii care s-au înscris în programul public al Apple de testare al versiunilor beta de iOS vor primi actualizarea iOS 10 public beta 3 și o vor putea descărca și instala din Configurări>General>Actualizare software. Cei care nu au instalat încă iOS 10 public beta pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch, pot obține toate informațiile de care au nevoie despre procesul de actualizare în articolul către care face trimitere linkul de mai jos:

Cea de-a treia versiune beta publică de iOS 10 are un număr de build identic cu iOS 10 beta 4 (versiunea adresată dezvoltatorilor de aplicații), ceea ce înseamnă că noutățile sunt aceleași. Pe scurt, iOS 10 beta 4 a venit cu peste 100 de caractere emoji noi și actualizate, modificări la sunetele produse de tastatură, mici schimbări prin centrul de control și centrul de notificări, stabilitate sporită pe toate dispozitivele și numeroase alte actualizări pentru interfața de utilizator, texte și alte caracteristici. Toate noutățile aduse de iOS 10 public beta 3 și iOS 10 beta 4 sunt menționate în articolul către care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 10 reprezintă o actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru iPhone și iPad, introducând o grămadă de caracteristici noi și modificări de design, inclusiv un nou ecran de blocare cu notificări ce pot fi controlate prin 3D Touch, cu acces mai rapid la cameră, un centru de control redesenat și o secțiune specială pentru widgeturi în căutarea Spotlight.

Mesaje este aplicația care a primit cele mai importante modificări în iOS 10, fiind refăcută complet și primind noi caracteristici, printre care se numără animațiile în fundal, efectele de balon, Digital Touch, mesake de mână, răspunsuri Tapback, emoji predictive și un App Store propriu. Mesaje este precedată îndeaproape de aplicația Poze, care și ea a primit caracteristici impresionante de recunoaștere facială și de obiect, precum și o caracteristică Amintiri ce grupează automat, în funcție de persoane, dată, obiecte și localizare, o parte dintre imaginile prezente în biblioteca foto, pentru a ajuta utilizatorii să redescopere momentele uitate din trecut. Mai apoi, a fost adăugată aplicația Locuință pentru administrarea ușoară a tuturor gadgeturilor HomeKit, au fost actualizate aplicații precum Hărți și Muzică, și au fost introduse sute de alte modificări de design și caracteristici noi despre care am vorbit și pe care le puteți găsi în articolele pe tema iOS 10. De asemenea, iOS 10 introduce destule caracteristici noi și pentru dezvoltatori, cum ar fi un SDK pentru Siri, iar despre acestea am vorbit în detaliu aici.

Pe parcursul perioadei de testare a iOS 10, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici existente și le-a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 10 beta 3/public beta 2, spre exemplu, compania americană a introdus un nou sunet de blocare și tastatură, o opțiune de accesibilitate ce readuce modul de deblocare a ecranului folosind Touch ID cu care eram obișnuiți în iOS 9 și anterior, opțiunea de partajare a datelor de sănătate și multe altele. În iOS 10 beta 2/public beta 1, inginerii Apple au introdus App Store pentru Mesaje și au adăugat, printre altele, posibilitatea ca utilizatorii din SUA să se înregistreze ca fiind donatori de organe în aplicația Sănătate. Pe parcursul perioadei de testare, stabilitatea sistemului de operare a fost îmbunătățită treptat, iar beta 4 / public beta 3 sunt de departe cele mai stabile și lipsite de erori versiuni de până acum (nu sunt complet lipsite, dar îmbunătățirile sunt considerabile).

Versiunea finală de iOS 10 urmează să fie lansată de către Apple în toamna acestui an. Până atunci, atât dezvoltatorii cât și utilizatorii vor mai primi câteva actualizări beta ce au drept scop îmbunătățirea performanțelor și retușarea unora dintre caracteristicile noi sau existente.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.