Compania Apple a anunțat pe 13 iunie iOS 10 – viitoarea versiune majoră a sistemului de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch. Actualizarea este deja disponibilă în versiune beta pentru dezvoltatorii de aplicații, care în cele câteva ore de disponibilitate au răsucit-o pe toate părțile pentru a vedea ce mai ascunde pe lângă cele ce le știm deja.

Citește și: Iată zeci de noutăți din iOS 10 despre care Apple nu a vorbit

iOS 10 include numeroase schimbări pe care compania Apple a uitat sau nu a apucat să le menționeze sau detalieze în cadrul conferinței de aseară, așa că noi le vom menționa în acest articol pe câteva dintre cele mai interesante:

Delicatese iOS 10

Oră de culcareora de culcare

În aplicația Ceas de pe iPhone și iPad a fost adăugată o nouă filă care le oferă utilizatorilor acces la noua caracteristică intitulată ora de culcare. Ea are rolul de a ne ajuta să ne trezim și mergem la culcare în același timp în fiecare zi, pentru a avea un somn sănătos. Odată activată, această caracteristică ne va aminti când vine vremea de culcare (în funcție de ce am configurat noi) și va înregistra numărul de ore în care am dormit, oferindu-ne o analiză a somnului detaliată.

Optimizare stocare Muzicăoptimizare stocare muzica

Utilizatorii care au puțin spațiu de stocare pe iPhone sau iPad vor putea activa această caracteristică pentru ca dispozitivul lor să elimine în mod automat melodiile pe care nu le-au mai ascultat de ceva vreme. Momentan se poate alege un spațiu de stocare minim, numai în situația în care utilizatorul dorește păstrarea unui număr minim de câteva sute de melodii.

Ștergere aplicații preinstalatesterge aplicatii preinstalate iphone

Una dintre cele mai importante caracteristici noi neanunțate de Apple în iOS 10 este cea care permite ștergerea aplicațiilor preinstalate de pe dispozitivele iPhone, iPad și Apple Watch.

În acest articol v-am vorbit mai multe despre ștergerea aplicațiilor preinstalate și sunt sigur că mulți o apreciați.

Recipise de citire pentru fiecare conversație în Mesajerecipise citire

În sfârșit, utilizatorii de iPhone și iPad pot să activeze/dezactiveze recipisele de citire din Mesaje în funcție de conversație sau persoana cu care vorbesc.

Sunet nou pentru tastatură

Intensitatea luminii lanterneiintensitate lanterna

Folosind 3D Touch, utilizatorii vor putea controla intensitatea luminii lanternei înainte de a o activa din centrul de control

 • Fundal nou (descarcă-l acum)
 • Auto-blocare ecran la 30 de secunde de inactivitate (până acum opțiunea minimă era 1 minut, dacă modul Consum redus nu era activat)
 • Aplicația Game Center a fost eliminată
 • Include opțiunea „Ocolește taxe rutiere” în Hărți
 • Adaugă gesturi 3D Touch în centrul de control
 • Pictograma aplicației Configurări afișează o scurtătură 3D Touch pentru Date celulare
 • Modifică „Înapoi la” din bara de stare (aplicația la care poți reveni nu mai este afișată peste intensitatea semnalului).
 • Animații modificate peste tot în sistemul de operare. Viteza animației de deschidere/închidere a aplicațiilor este mai mare.
 • Adaugă Galerie de cadrane pentru Apple Watch
 • Butonul Editați din Poze are o pictogramăbuton editare poze
 • Mesajul Glisați pt deblocare a fost înlocuit cu textul Apăsați butonul principal pentru a debloca. De asemenea, accesarea camerei de pe ecranul de blocare nu se va mai face printr-o glisare în sus, ci printr-o glisare spre stânga, iar introducerea parolei nu va fi posibilă, pe iPhone 5s și ulterior, decât după trei scanări nereușite ale amprentei.mesaj deblocare ecran
 • În bara de stare va fi afișat un lacăt, atunci când ecranul dispozitivului nu este deblocat.ecran blocat pictograma
 • Notificările au un aspect complet nou, cu margini rotunjite, iar pe iPad nu mai sunt afișate dintr-un capăt în celălalt, ci doar în zona de mijloc (similar cu modul în care apăreau pe iOS 6.0 și anterior).notificare ios 10
 • Toate aplicațiile afișează opțiunea de partajare atunci când efectuezi un gest 3D Touch pe pictograma lor.
 • În centrul de notificări a fost adăugată opțiunea „Degajați toate notificările” la efectuarea unui gest 3D Touch pe butonul „X”.degajati notificari

Dacă ai instalat iOS 10 pe iPhone, iPad sau iPod touch și ai descoperit și alte „delicatese”, nu uita să ne anunți și pe noi într-un comentariu, mai jos în această pagină.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.