Cum instalez iOS 10 beta pe iPhone și iPad (fără cont de dezvoltator)? – Tutorial

23
11884

Cum instalez iOS 10 pe iPhone / iPad? este o întrebare pe care am auzit-o foarte des în ultimele zile exact sub această formă sau sub diferite alte forme de la utilizatori care nu sunt dezvoltatori de aplicații înregistrați. Iar acesta este un lucru perfect normal și de așteptat, fiind mai mult vina celor de la Apple că au previzualizat acum o versiune de iOS pe care o vor lansa abia în toamnă decât a utilizatorilor care vor neapărat să o încerce.

Cu schimbările majore din Mesaje, noua aplicație Locuință, actualizările semnificative pentru Poze, Muzică, Hărți și Noutăți, ecranul de blocare regândit și zecile de alte noutăți mai mult sau mai puțin interesante, nici nu mă mir că cei mai mulți dintre voi vă doriți să testați iOS 10 pe propriile dispozitive iPhone, iPad sau iPod touch.

Și chiar dacă nu este deloc recomandat, acest lucru este posibil, fie că ești dezvoltator de aplicații sau nu. Și este complet gratis.

Așa că dacă nu mai ai răbdare până în iulie, când Apple promite să deschidă procesul de testare al iOS 10 beta cu utilizatorii de rând sau până în toamnă, când va fi lansată versiunea publică și finală de iOS 10, atunci urmează pașii de mai jos pentru a vedea ce este de făcut ca să instalezi (în siguranță) cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pe iPhone și iPad.

Cum instalez iOS 10 pe iPhone și iPad?

Spre deosebire de anii trecuți, Apple nu doar că nu mai este atât de restrictivă în ceea ce privește actualizările beta de iOS, dar nici măcar nu mai obligă utilizatorii să folosească iTunes și .ipsw-urile actualizărilor. Totul se face foarte simplu și rapid, fie că ai sau nu dispozitivul înscris în contul unui dezvoltator de aplicații, mulțumită profilelor de configurare (cei care sunt înscriși în Apple Software Beta știu cum funcționează sistemul).

Dar înainte să îți arăt cum să faci actualizarea la iOS 10 beta 1 (sau ulterior, când va fi disponibil) pe dispozitivul iPhone sau iPad, trebuie să menționez câteva aspecte extrem de importante, de care te rog să ții cont.

Pe ce dispozitive poți instala iOS 10 beta?

 • iPhone 5 (și orice model mai recent)
 • iPad 4
 • iPad Air și iPad Air 2
 • iPad mini 2 (și ulterior)
 • iPad Pro
 • iPod touch generația a 6-a

!Atenționări înainte de a instala iOS 10 beta

 • Este o versiune beta! Este o versiune Beta! Este o versiune BETA! Prin asta sper că am spus totul și nu vreau să o mai repet pentru cei care după instalare se plâng de ea. Dacă nu înțelegi ce înseamnă o versiune beta, îți voi spune că, pe scurt, este o versiune de iOS aflată în proces de testare care are numeroase probleme de funcționare. Și este perfect normal să aibă, mai ales în beta 1 și beta 2 (și orice altă versiune beta până la Golden Master). Așa că, să nu te miri dacă dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch nu se va comporta la fel de bine ca și în iOS 9.3.2, de exemplu. Sau că se va închide de nu știu câte ori pe zi. Sau că se va bloca. Sau că nu îi vei putea folosi anumite caracteristici. Sau că va trebui să îl repornești constant.
  • Notă: Testând iOS 10 beta 1 din prima oră de disponibilitate pe cele mai recente modele de iPhone și iPad, pot spune că există numeroase probleme pe ecranul de blocare, dispozitivele se repornesc de multe ori, derularea are încetiniri uneori, unele aplicații se blochează ocazional, notificările mai au probleme câteodată, și lista poate continua. Aceste probleme pot fi mai grave pe modelele anterioare de iPhone sau iPad, așa că fiți cu băgare de seamă!
 • Nu instala pe unicul tău telefon! Nu recomand nimănui să instaleze iOS 10 beta sau orice altă versiune beta a sistemului de operare pe unicul dispozitiv pe care îl au (mai ales dacă este vorba despre iPhone). Motivele sunt mai sus și nu și-ar dori nimeni să aibă problemele cu terminalul de care depind sau pe care îl folosesc mereu.
 • Fă-ți backup! Instalarea unei versiuni beta de iOS nu se face în siguranța în care se face instalarea unei versiuni finale de iOS, mai ales dacă această versiune beta este una majoră. În ultimii ani nu am întâmpinat probleme care să necesite restaurarea dispozitivului, nici acum, dar nu se știe niciodată. Așa că nu strică să-ți faci un backup înainte pentru a avea toate datele tale salvate în iCloud sau pe computer. Citește mai multe despre cum poți face backup dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch în iCloud sau cu iTunes.
 • Crezi că te vei răzgândi? Mai bine nu! Dacă instalezi iOS 10 beta doar ca să te joci câteva zile cu el, apoi intenționezi să revii la iOS 9.3.2, atunci mai bine abține-te. De ce? Pentru că există câteva probleme. Deși downgrade-ul este posibil, restaurarea unui backup efectuat în iOS 10 pe iOS 9.x nu mai este posibilă, așa că vei pierde toate datele salvate cât timp ai instalat iOS 10 (dacă ele nu au fost sincronizate cu iCloud). Iar aceasta nu este unica problemă. Revenind la o versiune anterioară de iOS (mai ales cu restaurare din backup) vei putea întâmpina probleme cu aplicații precum Telefon (care nu vor mai fi capabile să afișeze ultimele apeluri și contorul de apeluri ratate) și nu numai. Așa că odată ce ai instalat iOS 10 beta, rămâi cu iOS 10 pe iPhone sau iPad!
 • Nu trebuie să fii dezvoltator. Nu îți va bloca nimeni dispozitivul. Până acum am instalat iOS 10 beta pe 4 dispozitive. Unul dintre ele are UDID-ul înregistrat în contul meu de dezvoltator, iar celelalte 3 nu. Au fost probleme cu activarea? Nu, pe niciunul (și asta nu este prima versiune de iOS beta la care procedez astfel). Și pe fiecare am folosit metoda prezentată mai jos (pe 2 același profil de configurare, iar pe cel de-al treila un alt profil de configurare decât cel pe care vi-l voi indica să îl instalați).
 • Este gratis.
 • Ești înscris în Apple Software Beta dar vrei să testezi iOS 10 beta acum? Dacă nu mai ai răbdare până în luna iulie, atunci îți recomand să accesezi Configurări>General>Profiluri și să ștergi profilul iOS Beta (selectându-l, apoi atingând Ștergere profil). Nu de alta, dar vom instala un alt profil (de dezvoltator) și nu vrem să apară probleme.
  • Iar dacă în iulie te va bătea gândul să treci din nou la iOS public beta, îți recomand să nu o faci și rămâi cu acest profil de dezvoltator măcar până la lansarea versiunii finale de iOS 10 (pentru că nu se știe niciodată ce probleme pot apărea). Ulterior poți vizita din nou Apple Software Beta și descărca de acolo un profil de configurare care să îți permită să instalezi versiunile beta de iOS ca și utilizator.
 • Introducerea parolei ID-ului Apple este solicitată, dar nu obligatorie, după efectuarea actualizării

Instalează iOS 10 beta pe iPhone sau iPad

 1. Accesează acest link din aplicația Safari de pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch pe care dorești să instalezi iOS 10 beta.
 2. Atinge butonul Download now din partea dreaptă sus a ecranului;
 3. Se va deschide aplicația Configurări unde va apărea un profil de configurare semnat de Apple și verificat. Atinge Instalați;ios10beta instalare profil
 4. Citește, dacă dorești, mesajul de la Apple, apoi atinge Instalați și confirmă alegerea atingând din nou Instalați.ios10beta consimtamant
 5. Va fi necesară repornirea dispozitivului iPhone sau iPad pentru a fi aplicate modificările. Atinge Reporniți;ios10beta repornire

După repornire:

 1. Deschide Configurări;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge General;general configurari
 3. Selectează Actualizare software;
 4. Așteaptă să fie căutată actualizarea, apoi, când va apărea iOS 10 Developer Beta 1, atinge Descărcați și instalați, confirmă termenii și condițiile și așteaptă să se descarce de pe serverele Apple, apoi instaleze pe dispozitivul tău noua versiune a sistemului de operare.descarcati și instalati ios10beta

După ce s-a instalat iOS 10 beta, va trebui să urmezi câțiva pași de configurare. Unul dintre aceștia este introducerea parolei ID-ului Apple (ea nu este însă obligatorie). După te poți bucura de tot ce aduce nou iOS 10 pe modelul tău de iPhone, iPad sau iPod touch.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis ori dacă întâmpini probleme cu iOS 10 beta pe dispozitivul tău, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu mai jos în această pagină.

Articol actualizat în 6 iunie, ora 11:09 pentru a modifica linkul către profilul de configurare.

23 COMENTARII

 1. Daca am instalat versiunea de mai sus . In toamna cand va aparea versiunea officiala o sa imi apara singura la actualizare software sau trebuie sa fac restore la 9.3 si dupa sa instalez versiunea officiala?

 2. Dupa ce am instalat ios 10 , am observat ca in app store nu mi s-a mai actualizat nici o aplicatie dupa 17 iunie.. Oare e de la soft sau nu au mai scos actualizari la aplicatii? Parca la ios 9 mi se actualizau in fiecare zi..

 3. Am si eu o problema . Am iPhone 6S si mai de mult am dat sa bag iOS 10 beta dar nu l am băgat , l am lăsat doar acolo la update software , doar imi zice sa il instalez dar nu l am instalat . Iar acum cand a apărut 10 nu imi da sa il instalez , inca imi apare beta . Va rog sa ma ajutați sau sa imi da ti skypeul vostru sau Facebookul ca sa va arat si sa ma ajutați va rog

  • În acest caz: accesează Configurări>General>Profiluri>iOS Beta Software Profile>Ștergere profil. Repornește dispozitivul apoi accesează Configurări>General>Actualizare software și ar trebui să îți apară actualizarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.