Apple a lansat iOS 10 public beta 2 pentru iPhone, iPad și iPod touch

5
872

Apple a lansat miercuri seară cea de-a doua versiune beta publică de iOS 10 pentru utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta, aceasta sosind la două săptămâni distanță de lansarea primei versiuni beta publice de iOS 10 și la numai două zile distanță de cea de-a treia versiuni beta de iOS 10.

Utilizatorii care s-au înscris în programul public al Apple de testare al versiunilor beta de iOS vor primi actualizarea iOS 10 public beta 2 și o vor putea descărca și instala din Configurări>General>Actualizare software. Cei care nu au instalat încă iOS 10 public beta pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch, pot obține toate informațiile de care au nevoie despre procesul de actualizare în articolul către care face trimitere linkul de mai jos:

Cea de-a doua versiune beta publică de iOS 10 are un număr de build identic cu iOS 10 beta 3 (versiunea adresată dezvoltatorilor de aplicații), ceea ce înseamnă că noutățile sunt aceleași. În articolul despre iOS 10 beta 3 v-am vorbit despre toate noutățile pe care le aduce. Pe scurt, vorbim despre un nou sunet de tastatură (comparativ cu beta 2), îmbunătățiri pentru opțiunea de accesibilitate ce permite folosirea Touch ID în stilul în care era folosit în iOS 9, retroacțiune haptică la deblocarea iPhone, îmbunătățiri pentru acțiunile rapide, stabilitate sporită, o grămadă de corecturi de erori și multe altele (pe care le poți vedea urmând linkul de mai jos).

iOS 10 reprezintă o actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru iPhone și iPad, introducând o grămadă de caracteristici noi și modificări de design, inclusiv un nou ecran de blocare cu notificări ce pot fi controlate prin 3D Touch, cu acces mai rapid la cameră, un centru de control redesenat și o secțiune specială pentru widgeturi în căutarea Spotlight.

Mesaje este aplicația care a primit cele mai importante modificări în iOS 10, fiind refăcută complet și primind noi caracteristici, printre care se numără animațiile în fundal, efectele de balon, Digital Touch, mesake de mână, răspunsuri Tapback, emoji predictive și un App Store propriu. Mesaje este precedată îndeaproape de aplicația Poze, care și ea a primit caracteristici impresionante de recunoaștere facială și de obiect, precum și o caracteristică Amintiri ce grupează automat, în funcție de persoane, dată, obiecte și localizare, o parte dintre imaginile prezente în biblioteca foto, pentru a ajuta utilizatorii să redescopere momentele uitate din trecut. Mai apoi, a fost adăugată aplicația Locuință pentru administrarea ușoară a tuturor gadgeturilor HomeKit, au fost actualizate aplicații precum Hărți și Muzică, și au fost introduse sute de alte modificări de design și caracteristici noi despre care am vorbit și pe care le puteți găsi în articolele pe tema iOS 10. De asemenea, iOS 10 introduce destule caracteristici noi și pentru dezvoltatori, cum ar fi un SDK pentru Siri, iar despre acestea am vorbit în detaliu aici.

Pe parcursul perioadei de testare a iOS 10, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 10 beta 2 / iOS 10 public beta 1, spre exemplu, compania americană a introdus App Store pentru Mesaje și a adăugat, printre altele, posibilitatea ca utilizatorii din SUA să se înregistreze ca fiind donatori de organe în aplicația Sănătate.

Versiunea finală de iOS 10 urmează să fie lansată de către Apple în toamna acestui an. Până atunci, atât dezvoltatorii cât și utilizatorii vor mai primi câteva actualizări beta ce au drept scop îmbunătățirea performanțelor și retușarea unora dintre caracteristicile noi sau existente.

5 COMENTARII

  1. Alex trebuie sa te întreb ceva foarte important. Am vrut sa instalez o aplicație care se numește „Apple Store”. Dar când am căutat aplicația pe Appstore nu îmi apărea . Apoi am căutat pe safari si îmi apărea, am apăsat pe ea si mi-a deschis Appstore dar îmi apărea „aplicația aceasta nu este disponibilă in regiunea dumneavoastră , schimbați Store?” Eu am apăsat OK si după appstore era in limba engleză si nu mai era cu euro ca înainte ci cu dolari. Ai o soluție pentru a face Appstore din nou in română si sa fie cu euro nu cu dolari

      • Stai liniștit, nu s-a întâmplat nimic grav! Îți arată așa, deoarece ai trecut la App Store SUA (fiindcă aplicația Apple Store este disponibilă acolo și în celelalte țări unde există magazine Apple; în România nu). Ca să revii la App Store România nu trebuie decât să te loghezi din nou în ID-ul tău Apple, accesând App Store>Featured și derulând în jos până la Apple ID. Introdu acolo ID Apple și parola, apoi vei fi atenționat că țara va fi schimbată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.