Cum să instalezi watchOS 3 pentru Apple Watch (fără cont de dezvoltator) – Tutorial

Vrei să instalezi watchOS 3 pe Apple Watch dar nu ești dezvoltator de aplicații? Iată ce trebuie să faci!

4
1337

Prezentată la WWDC 2016 de către Apple, watchOS 3 este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru Apple Watch pe care compania Apple o testează deocamdată cu dezvoltatorii și pe care o va lansa abia în toamnă.

Și cum watchOS 3 vine cu un dock ce deschide instantaneu aplicațiile favorite, îmbunătățește major aplicația Activitate și Exerciții, introduce schimbări în privința modului în care funcționează cadranele, adaugă o mulțime de aplicații preinstalate noi, cum ar fi Mementouri, Respirație, Găsire prieteni și Locuință, îmbunătățește continuitatea cu Mac și aduce o opțiune SOS care ți-ar putea salva viața, nu mare mi-ar fi mirarea că îți dorești deja să încerci pe propriul tău Apple Watch actuala versiune beta de watchOS.

Și chiar dacă nu este mai deloc recomandat, instalarea watchOS 3 beta pe Apple Watch este posibilă. Și cum din păcate pentru Apple Watch nu există încă un program public de testare a noilor versiuni de watchOS, va trebui să apelezi la versiunea pentru dezvoltatori. Dar veștile sunt bune dacă nu ai un cont de dezvoltator sau dacă ceasul tău nu este asociat unuia: acesta nu este necesar! Deci nu va trebui să plătești nimic ca să ai watchOS 3 beta.

Așadar, dacă nu mai ai răbdare până în toamnă (cel mai probabil jumătatea lunii septembrie), când Apple va lansa versiunea finală și stabilă de watchOS 3, atunci urmează pașii de mai jos pentru a vedea ce trebuie să faci ca să instalezi cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru Apple Watch.

Cum instalez watchOS 3 beta pe Apple Watch?

Înainte de a vorbi despre pașii propriu-ziși pe care trebuie să îi urmezi ca să instalezi watchOS 3 pe propriul Apple Watch, am să menționez câteva aspecte extrem de importante, de care am să te rog să ții cont. De asemenea, mai jos voi menționa și care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să pui watchOS 3 pe ceasul tău.

!Atenționări

 • Este o versiune beta! Este o versiune Beta! Este o versiune BETA! Prin asta sper că am spus totul și nu vreau să o mai repet pentru cei care după instalare se plâng de ea. Dacă nu înțelegi ce înseamnă o versiune beta, îți voi spune că, pe scurt, este o versiune de watchOS aflată în proces de testare care are numeroase probleme de funcționare. Și va avea până la lansarea versiunii Golden Master / finale. Așa că să nu te surprindă faptul că Apple Watch-ul tău nu este la fel de stabil precum în watchOS 2.2.2. Sau că se repornește subit. Sau că anumite caracteristici ale sale nu funcționează deloc sau funcționează greșit. Sau că autonomia bateriei este mai curând (mai) dezamăgitoare.
  • Notă: La momentul scrierii acestui tutorial ne aflăm la versiunea beta 3 de watchOS 3, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie mai stabilă și ceva mai lipsită de erori. Dar nu în totalitate. Problemele vor dispărea rând pe rând pe parcurs, pe măsură ce Apple va lansa noi actualizări beta.
 • Nu poți reveni la watchOS 2.2.2! Și la nicio altă versiune anterioară! Apple Watch nu este iPhone și sper că știai deja acest lucru. Asta înseamnă automat că el nu acceptă să îi faci downgrade sistemului de operare, decât dacă o faci într-un centru de reparații Apple care dispune de dotarea necesară (în condițiile în care va accepta să îți readucă ceasul la watchOS 2). Nu vrei să îți complici viața? Evită watchOS 3 până la lansarea din toamnă!
 • Nu ai iOS 10 pe iPhone? Atunci va trebui să îți actualizezi dispozitivul asociat cu ceasul tău pentru a putea instala watchOS 3.
 • Stai puțin! Ai cea mai recentă versiune publică de watchOS? Dacă da, atunci poți trece mai departe. Dar dacă nu ai măcar watchOS 2.2.1 instalat, atunci îți recomand ca întâi să instalezi cea mai recentă versiune publică de watchOS, apoi să te aventurezi să instalezi watchOS 3.
 • Profilul este sigur! Pentru a instala watchOS 3 beta îți trebuie un profil watchOS Beta Software, după cum vei vedea mai jos. Înainte de a primi întrebarea dacă profilul acesta este sigur sau îți va virusa ceasul, ei bine răspunsul este că, deși pare dubios fiindcă îl vei descărca dintr-un loc dubios, el a fost testat de mine și nu aduce niciun fel de probleme. Nu crezi? Uită-te la cine îl semnează și convinge-te că este verificat (este și normal să fie așa pentru că este un profil emis de Apple și încărcat de un dezvoltator pe Internet).
 • Înarmează-te cu răbdare! Actualizarea la cea mai recentă versiune de watchOS nu decurge la fel de rapid ca și actualizarea unui iPhone la cea mai recentă versiune de iOS. La mine, spre exemplu, a durat mai bine de două ore pentru ca actualizarea să fie descărcată și instalată. În tot acest timp nu poți îndepărta iPhone-ul de ceas și nici nu le poți deconecta de la Wi-Fi.

Deci, ai rămas la ideea ta de a instala watchOS 3 pe Apple Watch? Dacă răspunsul este da, și după ce ai citit toate cele enunțate mai sus, atunci să trecem mai departe.

Înainte de a începe:

Pentru a putea instala watchOS 3 va trebui ca:

 • Ceasul să fie conectat la dispozitivul iPhone 5 (sau ulterior) cu care este asociat (acest lucru este necesar pe toată durata procesului de actualizare);
 • Dispozitivul iPhone să aibă instalat iOS 10 beta sau iOS 10 public beta. Citește mai multe despre cum poți instala iOS 10 public beta pe iPhone.
 • Dispozitivul iPhone să fie conectat la Wi-Fi;
 • Ceasul să aibă cel puțin 50% baterie și să fie conectat la o sursă de alimentare pe toată durata procesului de actualizare (nu-l decupla niciun moment!);
 • Un watchOS Beta Software instalat (pe acesta îl vei descărca urmând pașii din secțiunea următoare).

Notă: După cum spuneam și mai sus, procesul de actualizare este unul de lungă durată. Deci se recomandă să instalezi watchOS 3 doar în momentul în care știi că ai timp berechet. Dacă vei întrerupe actualizarea, s-ar putea să apară probleme și să fie necesară trimiterea ceasului în service!

Descărcare și instalare watchOS 3 beta pe Apple Watch

De pe iPhone:

 1. Din Safari, accesează acest link către site-ul de unde vei putea descărca profilul;
 2. Atinge ultimul link (cel care începe cu watchOS_3_beta…) sau dă direct clic aici;watchos3 profil
 3. Selectează Apple Watch;watchos3 ceas
 4. Se va deschide aplicația Watch care îți va afișa profilul pe care urmează să îl instalezi (acum vezi că el este unul semnat de Apple și este verificat, deci de încredere). Atinge Instalați;watchos3 instalare profil
 5. Dacă îți este solicitat: introdu codul de acces al dispozitivului iPhone;cod acces applewatch
 6. Atinge din nou butonul Instalați din partea dreaptă sus a ecranului și confirmă că ești de acord cu termenii de instalare atingându-l din nou când apare în zona inferioară a ecranului.watchos3 instalare consimte
 7. Atinge Reporniți și așteaptă ca ceasul să fie repornit (durează câteva minute). Până atunci, dă clic pe butonul OK din partea dreaptă sus a ecranului iPhone.watchos3 repornire

Apoi (tot de pe iPhone):

 1. Accesează aplicația Watch de pe ecranul de blocare;watch aplicatie ios9
 2. Atinge General din secțiunea Ceasul dvs.;ceasul dvs apple watch
 3. Selectează Actualizare software;general apple watch
 4. Dacă îți este solicitat: introdu codul de acces al dispozitivului iPhone și/sau al Apple Watch;cod acces applewatch
 5. Așteaptă ca actualizarea watchOS 3 beta 3 să apară, apoi atinge Descărcați și instalați;watchos3 descarca instaleaza
 6. Așteaptă câteva zeci de minute pentru ca actualizarea să fie descărcată (nu uita să îți pui ceasul la încărcat și nu îl decupla până după ce se instalează watchOS 3!).watchos3 incarcare

După ce descărcarea se va finaliza, ea va fi verificată, pregitătă și va fi instalată pe ceasul tău. Timp de mai bine de o oră, acesta va afișa pe ecran o imagine precum cea de mai jos.watchos instalare actualizare

Ai răbdare ca ceasul să se descarce, apoi să repornească și abia când îți apare cadranul tău, poți să îl decuplezi de la alimentare și să cauți noutățile pe care le aduce watchOS 3.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis ori dacă întâmpini probleme cu watchOS 3 beta pe dispozitivul tău, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu mai jos în această pagină.

4 COMENTARII

  • Ai urmat pașii? S-a instalat profilul cu succes? Ceasul s-a repornit după? Dacă răspunsul este da, atunci încearcă o resetare forțată a Apple Watch-ului (ținând apăsate simultan ambele butoane laterale), apoi accesează din nou aplicația Watch de pe iPhone și caută actualizarea (reține că iPhone-ul trebuie să aibă instalat iOS 10). Dacă nici așa nu merge, repornește și iPhone-ul, verifică dacă ai profilul instalat pe ceas în Watch>Ceasul dvs>General>Profiluri, și asigură-te că ai o conexiune bună la Internet, iar pașii din secțiunea „Înainte de a începe” sunt respectați întocmai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.