Instagram a devenit o altă copie a Snapchat cu „Povești” care dispar după 24 de ore

1
3642

Instagram a anunțat marți după-amiază lansarea unei noi caracteristici în aplicația pentru iPhone. Denumită „Instagram Stories / Povești Instagram”, aceasta le permite utilizatorilor să publice fotografii și clipuri video personalizate ce vor fi supuse regulii efemerului pe care o știe toată lumea care folosește Snapchat. Prin urmare, Poveștile vor dispărea atunci când se împlinesc 24 de ore de la publicarea lor, Instagram mândrindu-se cu această idee (furată) deoarece ea le permite utilizatorilor să posteze oricât doresc, fără a fi îngrijorați în tot procesul de supra-postare și blocarea profilelor.

Poveștile vor apărea într-o secțiune poziționată deasupra fluxului Noutăți al Instagram, iar aici vei găsi toate fotografiile și clipurile publicate de către prieteni, membrii familiei și alții pe care îi urmărești, atât timp cât nu a trecut o zi de la încărcarea lor. De fiecare dată când cineva publică o nouă fotografie sau un video în cadrul poveștii sale, un inel colorat îi va înconjura poza sa de profil, așa încât tu să știi că există ceva nou de vizionat. Trecerea de la o Poveste la alta este la fel de simplă ca și accesarea unei povești prin atingerea pozei de profil. Tot ce trebuie să faci este să glisezi spre stânga sau spre dreapta pe ecranul iPhone pentru a veda povestea unui alt utilizator urmărit.

Astăzi introducem Povești Instagram, o nouă caracteristică ce îți va permite să distribui toate momentele din ziua ta, nu doar cele pe care vrei să le păstrezi pe profilul tău. Pe măsură ce distribui mai multe fotografii și clipuri video, ele apar împreună într-un format diaporamă: „povestea ta”.

Cu Povești Instagram, nu trebuie să te mai îngrijorezi de supra-postare. În schimb, vei putea să distribui oricât de mult vrei pe parcursul zilei – cu tot atât de multă creativitate vrei. Poți să îți aduci povestea la viață în noi modalități cu instrumente text și de desenare. Fotografiile și clipurile video vor dispărea după 24 de ore și nu vor mai apărea în grila profilului sau în flux.

Snapchat Instagram le va permite utilizatorilor să lase comentarii la Povești, dar doar folosind caracteristica aplicației „Mesaje Directe”, deoarece, spre deosebire de postările obișnuite, în Povești nu există opțiuni de apreciere sau comentarii publice. În același spirit cu aplicația de unde Instagram a furat grosolan această caracteristică, Instagram permite utilizatorilor să efectueze o glisare în sus pe poveștiile propri pentru a vedea fiecare membru Instagram care a văzut povestea până la momentul respectiv.

Înregistrarea unei povești se va face în interfața Povești dedicată a aplicației Instagram pentru iPhone, peste fotografie sau clipul video putând fi adăugat un desen, caracter emoji și alte elemente asemenea (exact ca și în Snapchat). Utilizatorii care vor să păstreze una dintre povești pentru mai mult de 24 de ore, vor putea opta ca ea să rămână pe pagina lor. În ceea ce privește confidențialitatea, utilizatorii trebuie să știe că poveștile vor fi vizibile public, dacă profilul este public, sau doar urmăritorilor, dacă el este privat. Desigur, există și opțiunea de a ascunde o poveste de un utilizator.

Caracteristica Povești a aplicației Instagram va sosi treptat pe dispozitivele tuturor „în următoarele săptămâni”. Până atunci, este indicat să faci actualizarea la versiunea 9.0 a Instagram pentru iPhone și să ai răbdare.

Facebook s-a străduit mult timp și fără succes să cumpere Snapchat, iar mai apoi să lanseze platforme competitoare. Aceasta este în mod cert cea mai nouă tentativă de a distruge Snapchat a celor de la Facebook și rămâne de văzut cât de mult o vor taxa sau, dimpotrivă, aprecia utilizatorii pentru acest furt (recunoscut, de altfel, de directorul general al Instagram). Până una alta, trag speranța că Snapchat va lansa o aplicație pentru iPad. Probabil numai așa va fi și Instagram disponibil pe iPad…

Separat de Povești, Instagram a mai anunțat recent (via The Washington Post) că intenționează să lanseze o caracteristică de moderare a comentariilor, ce va oferi fiecărui utilizator puterea de a controla comentariile ce sunt postate pe profilul său. Mai precis, orice utilizator Instagram va putea în curând să folosească instrumentul pentru înlăturarea automatpă a comentariilor și persoanelor care au un limbaj nepotrivit. De asemenea, va fi posibilă chiar și dezactivarea comentariilor pentru anumite postări.

Opțiunea de moderare a comentariilor va fi pentru început disponibilă doar pentru conturile ce primesc foarte multe comentarii, Instagram folosindu-se de feedbackul primit de la proprietarii lor pentru a îmbunătăți caracteristica și a-i extinde disponibilitatea la toată lumea, așa încât oricine să decidă ceea ce este „limbaj neadecvat” pentru profilul său.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.