iOS 10 aduce peste 100 de noi caractere emoji ce promovează egalitatea între sexe. De asemenea, schimbă aspectul multora dintre caracterele actuale

0
2105

Actualizarea iOS 10 le va aduce utilizatorilor peste 100 de noi caractere emoji ce promovează egalitatea între sexe în mai multe categorii de activități și profesii, prin oferirea posibilității de a alege între o femeie sau un bărbat atunci când se dorește prezentarea unei activități printr-un singur simbol. De asemenea, ea va reîmprospăta aspectul emoticoanelor actuale.

Emoji din iOS ne prezenta până acum anumite activități și meserii, cum ar fi ciclist, înotător, ofițer de poliție și muncitor în construcții  numai cu bărbați, însă de acum vor apărea atât bărbați, cât și femei. Același lucru se întâmplă și în cazul acelor activități reprezentate folosind numai femei – spre exemplu, tuns și masaj -, ele fiind deci reprezentate acum și cu bărbați. Fiecare dintre noile caractere emoji cu persoane este disponibil într-o gamă foarte variată de culori ale pielii.

Peste o sută de noi și redesenate caractere emoji vor fi disponibile pentru utilizatorii de iPhone și iPad în toamnă, cu iOS 10. Această actualizare încântătoare aduce mai multe sexe pentru caracterele actuale, inclusiv noi atlete feminine și profesiuni, aduce un design nou pentru emoji populare, un nou steag curcubeu și mai multe opțiuni de familii.

emoji în ios 10De asemenea, iOS 10 vine și cu câteva caractere emoji complet noi, cum ar fi un steag în culorile curcubeului (cel mai probabil este vorba despre steagul LGBTQ) și un pistol cu apă.

Dar poate la fel de importantă precum noile caractere din tastatura emojii a iOS este și actualizarea adusă unora dintre caracterele existente. În sfârșit emoticoanele pierd gradientul, sunt mai plate și per total mai proaspete, arătând mai mult ca și emoticoanele tradiționale din diferite aplicații de chat.

Actualizare: Iată toate caracterle emoji noi și actualizate din iOS 10:

Actualizarea importantă adusă caracterelor emoji din iOS vine după schimbările aduse Unicode ce au fost implementate în iulie de Subcomitetul Emoji al Unicode. Acestea aduc versiuni masculine și feminine pentru 33 dintre caracterele existente și reprezentări ale mai multor meserii, cum ar fi om de știință, doctor, bucătar. Aceste reprezentări n-au fost încă introduse de Apple în Unicode.

Schimbările aduse setului de caractere emoji al iOS sunt deja disponibile pentru dezvoltatorii care au instalat iOS 10 beta 4. Noile caractere vor fi, desigur, disponibile și pentru utilizatorii înscriși în programul public de testare al iOS de îndată ce iOS 10 public beta 3 va fi lansat (cel mai probabil zilele viitoare). De asemenea, ele vor ajunge la toată lumea în toamnă, odată cu versiunea finală de iOS 10.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.