În pofida pandemiei de coronavirus, Apple a înregistrat noi recorduri trimestriale. Compania americană va diviza cota acțiunilor și anunță o lansare întârziată a gamei iPhone 12

- Publicitate -

Compania Apple a emis noaptea trecută un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestrul 2 al anului 2020 (trimestru 3 al anului fiscal 2020 în SUA), anunțând noi rezultate surprinzător de bune în contextul actual după cele raportate la finele primului trimestru al anului curent.

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al doilea trimestru al anului 2020 a fost de 59,7 miliarde de dolari, în creștere cu 5.9 miliarde de dolari (aprox. 11%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2019 (53,8 miliarde de dolari). Această cifră de afaceri este cea mai mare raportată vreodată de către Apple în al doilea trimestru al anului. În trimestrul precedent, din cauza pandemiei de coronavirus, Apple nu a raportat un ghidaj trimestrial, însă rezultatul anunțat acum depășește și așteptările analiștilor de pe Wall Street. Din cele 59,7 miliarde de dolari încasate de Apple, 60% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul aprilie-iunie a fost de 11,25 miliarde de dolari sau 2.58$ pe acțiune, fiind mai mare cu 18 procente decât profitul de 10.03 miliarde de dolari sau 2,18 $ pe acțiune raportat în același trimestru al anului trecut, dar totuși mai mic cu 250 de milioane de dolari decât profitul record raportat în trimestrul 2 al anului fiscal 2018. De menționat este că această creștere anuală a profitului s-a înregistrat în contextul unei creșteri ușoare a marjei de profit de la 37,6% la 38%.

În ceea ce privește veniturile generate de produse și servicii, Apple a anunțat că a vândut în T2 2020 dispozitive iPhone în valoare totală de 26,4 miliarde de dolari (în creștere cu 2% față de trimestrul precedent), această ușoară creștere realizată în pofida trendului actual de scădere a vânzărilor de telefoane datorându-se, potrivit Apple, succesului pe care îl înregistrează noul iPhone SE. Vânzările de iPad au generat o creștere mai spectaculoasă (6,58 miliarde de dolari față de 5 miliarde de dolari în trimestrul 2 din 2019), la fel ca și cele de Mac (7 miliarde de dolari, față de 5,8 miliarde de dolari în T2 2019), acestea fiind ajutate și de tendința actuală a oamenilor de a cumpăra tablete și computere, dar și de lansarea noilor iPad Pro, MacBook Air și MacBook Pro de 13 inchi. Categoria de produse Apple care pot fi purtate a adus Apple încasări de 6,45 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la 30 iunie, în creștere cu 17 procente față de vânzările totale generate de această categorie în același trimestru al anului precedent. În plus, serviciile i-au adus gigantului american 13,2 miliarde de dolari, o creștere cu aproape 15% față de veniturile generate în aceeași perioadă a anului trecut de această categorie (11,46 miliarde de dolari).

„Trimestrul record al Apple încheiat în iunie a fost determinat de creșterile cu două cifre atinse de servicii și produse, precum și de creșterile din toate segmentele geografice în care suntem prezenți. În vremuri schimbătoare, această realizare este o dovadă a rolului important pe care produsele noastre îl joacă în viețile clienților noștri și a inovației asiduue a Apple. Acesta este un moment solicitant pentru comunitățile noastre și, începând cu Inițiativa pentru Egalitate Rasială și Justiție în care Apple va investi 100 de milioane de dolari și până la noul nostru angajament de a avea o amprentă de carbon neutră până în 2030, trăim cu principiul că ceea ce facem și ar trebui să facem trebuie să creeze oportunități și să lase lumea mai bună decât am găsit-o” – Tim Cook, director general al companiei Apple.

Având în vedere rezultatele mai sus amintite, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0.82 $ la fiecare acțiune până la data de 13 august.

Divizarea cotei acțiunilor în raport de 4 la 1

În plus, dat fiind faptul că o acțiune Apple va ajunge cât de curând să valoreze 400$ (ajutate fiind și de rezultatele neașteptat de bune raportate acum), gigantul californian a anunțat că a fost aprobată de către Consiliul său Director o divizare a cotei acțiunilor în raport de 4 la 1. Ultima măsură similară a fost luată de către Apple în 2014, când a a fost divizată cota acțiunilor în raport de 7 la 1.

Prin această măsură, Apple anunță că dorește să atragă un număr mai mare de investitori, susținând, totodată, că toți cei care vor avea titluri de proprietate Apple până la încheierea zilei bursiere de pe 24 august 2020 vor primi 3 acțiuni pentru fiecare acțiune deținută până la acel moment la Apple. Acțiunile Apple vor fi tranzacționate la cota mai mică începând cu data de 31 august 2020.

Mai multe detalii despre consecințele pe care le va avea o astfel de măsură sunt disponibile aici.

Încă un trimestru pentru care nu se raportează un ghidaj trimestrial

Pentru trimestrul fiscal curent (perioada 1 iulie- 30 septembrie), Apple nu furnizează un ghidaj trimestrial, un lucru care nu ar trebui să ne mai surprindă având în vedere pandemia de coronavirus, incertitudinile generate de acestea, dar și felul în care a procedat la finele trimestrului trecut. Cu toate acestea, în cadrul teleconferinței organizate după raportarea rezultatelor financiare, Tim Cook a declarat că vânzările de iPad și Mac ar urma să continue pe trendul ascendent și în trimestrul actual datorită nevoilor generate de munca de acasă.

În ceea ce privește iPhone, oficialii companiei americane nu sunt într-atât de optimiști în condițiile în care vânzările de telefoane sunt pe o pantă descendentă. Cu toate acestea, așteptările lor au fost spulberate în trimestrul încheiat la 30 iunie, iPhone generând o creștere anuală în pofida vânzărilor slabe din luna aprilie.

iPhone 12 va fi lansat cu întârziere

Directorul financiar-contabil al Apple Luca Maestri a anunțat, în cadrul teleconferinței organizate după anunțarea rezultatelor financiare, că gigantul californian va lansa cu întârziere noile modele de iPhone. Acesta a afirmat că, anul trecut, Apple a început vânzarea noilor modele iPhone la finele lunii septembrie, însă anul acesta noile produse Apple vor fi „disponibile cu o întârziere de câteva săptămâni”.

Mai multe zvonuri apărute până acum ne-au sugerat că gama iPhone 12 nu va ajunge în luna septembrie, așa cum ar fi fost de așteptat. Se pare că acestea ar putea ajunge pe piață abia spre finele lunii octombrie sau, în cazul unor modele, abia în noiembrie, chiar dacă Apple s-ar putea să le prezinte tot în luna septembrie.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum verifici gratuit dacă un iPhone este sau nu codat – Sfaturi și trucuri

Una dintre îngrijorările acelora care sunt pe punctul de a cumpăra un dispozitiv iPhone nou este dacă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.