Compania Apple a emis în această noapte un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestrul 2 al anului 2019 (trimestru 3 al anului fiscal 2019 în SUA).

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al doilea trimestru al anului 2019 de gigantul californian a fost de 53,8 miliarde de dolari, în creștere cu 500 de milioane de dolari (aprox. 1%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2018 (53,3 miliarde de dolari). Cifra de afaceri se încadrează în ghidajul trimestrial raportat de către Apple la finele lunii aprilie (52,5 miliarde de dolari – 54,5 miliarde de dolari), fiind cea mai mare cifră de afaceri raportată vreodată de către Apple în al doilea trimestru al anului. Din cele 53,8 miliarde de dolari încasate de Apple, 59% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul aprilie-iunie a fost de 10,04 miliarde de dolari sau 2,18$ pe acțiune, fiind mai mic cu 7 procente decât profitul de 11,5 miliarde de dolari sau 2,34 $ pe acțiune raportat în același trimestru al anului trecut. De menționat este că această scădere a profitului s-a înregistrat în contextul unei scăderi a marjei de profit de la 38,3% la 37,6%.

Acesta este al treilea trimestru fiscal consecutiv în care Apple nu mai raportează vânzările totale pentru principalele categorii de produse hardware, astfel că nu știm evoluția exactă comparativ cu anul precedent. Cu toate acestea, Apple a anunțat că a vândut în T2 2019 dispozitive iPhone în valoare totală de 25,99 miliarde de dolari, Mac-uri în valoare totală de 5,82 miliarde de dolari, iPad-uri în valoare de 5,02 miliarde de dolari și ceasuri, accesorii și dispozitive pentru acasă în valoare de 5,53 miliarde de dolari. În plus, serviciile i-au adus gigantului american 11,46 miliarde de dolari.

Vă reamintim că în trimestrul raportat, Apple a lansat modelele 2019 de MacBook Pro și generația a 7-a de iPod touch.

„Acesta este cel mai important trimestru încheiat în iunie din istoria Apple – condus de încasările record aduse de servicii, creșterea accelerată a vânzărilor de dispozitive care pot fi purtate, performanța bună a iPad și Mac și îmbunătățirea semnificativă a trendurilor iPhone. Aceste rezultate sunt promițătoare în toate segmentele noastre geografice și suntem încrezători în ceea ce urmează. Bilanțul anului calendaristic 2019 va fi interesant, cu lansări importante pentru toate platformele noastre, noi servicii și câteva produse noi” – Tim Cook, director general Apple.

Pe parcursul trimestrului fiscal 2 al anului în curs, compania americană a rambursat investitorilor aproape 21 de miliarde de dolari prin intermediul programului său de returnare de capital. Din acest total, aproape 17 de miliarde de dolari au reprezentat răscumpărări de acțiuni (ajungându-se astfel la răscumpărarea de acțiuni în valoare totală de aproape 88 de miliarde de dolari), iar 3,6 miliarde de dolari au reprezentat dividende sau echivalente, potrivit lui Luca Maestri, director economic al Apple.

Având în vedere rezultatele mai sus amintite, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,77 $ la fiecare acțiune până la data de 15 august.

Compania din Cupertino se așteaptă ca în trimestrul fiscal curent (perioada iulie-septembrie) să aibă încasări cuprinse între 61 miliarde de dolari și 64 miliarde de dolari, o marjă brută cuprinsă între 37,5 și 38,5 de procente, costuri de operațiuni cuprinse între 8,7 miliarde $ și 8,8 miliarde $ și alte cheltuieli sau încasări de 200 de milioane de dolari.

Începand cu ora 0:00 (31 iulie), veți putea asculta în direct teleconferința Apple în cadrul căreia vor fi discutate aceste rezultate financiare și vor fi prezentate alte realizări ale companiei de către directorul general, Tim Cook, și de către directorul economic, Luca Maesri. Mâine dimineață vom prezenta cele mai importante informații discutate în cadrul teleconferinței.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.