iPod touch 7 a fost lansat. Iată ce aduce nou

0
2801
ipod touch 7

Au mai rămas șase zile până când începe WWDC 2019, iar Apple a făcut în această după-amiază un anunț surprinzător. Într-un comunicat de presă emis în urmă cu câteva minute, gigantul californian anunță introducerea iPod touch 7.

A șaptea generație a singurului produs din gama „iPod” rămas pe piață este mai puternică și mai capabilă, dar moștenește designul, prețul și o serie de caracteristici de la modelul precedent.

„Facem cel mai accesibil dispozitiv cu iOS chiar și mai bun, cu performanțe care sunt de două ori mai mari decât anterior, Grup FaceTime și realitate augmentată, la un preț de pornire de numai 199$. Designul ultra-subțire și ușor al iPod touch l-a făcut întotdeauna ideal pentru a te bucura de jocuri, muzică și multe altele, indiferent unde te-ai duce” – Greg Joswiak, vicepreședinte Apple pentru marketing produs.

ipod touch 7 performante

iPod touch 7 Noutăți

iPod touch 7 reprezintă prima actualizare adusă iPod touch din 2015 și până în prezent. Cu toate acestea, el nu reprezintă un upgrade într-atât de însemnat față de generația a 6-a a acestui model de iPod.

Una dintre noutățile cap de afiș ale noului iPod touch este chipsetul Apple A10 Fusion, care deschide o serie de noi capacități pentru iPod-ul cu iOS. Potrivit Apple, grație chipset-ului pe care l-am mai întâlnit și la iPhone 7 și generația a 6-a de iPad, utilizatorii de iPod touch 7 se vor bucura de performanțe CPU de două ori mai bune și de performanțe grafice de până la trei ori mai bune (comparativ cu modelul precedent de iPod touch, care avea chipset Apple A8 – precum iPhone 6). Mai mult decât atât, pentru prima dată pe iPod, utilizatorii se vor putea bucura de realitate augmentată și de caracteristica Grup FaceTime (referitor la aceasta din urmă trebuie să menționăm că anterior utilizatorii de iPod touch se puteau alătura apelurilor Grup FaceTime, dar nu puteau efectua ori adăuga invitați).

Din păcate, chipsetul Apple A10 Fusion din iPod touch 7 are performanțe mult mai slabe decât chipsetul Apple A11 Bionic din iPhone 8 și iPhone X (nu are rost să mai vorbim de cel mai recent chipset de la Apple – A12 Bionic). De asemenea, în mod surprinzător, acest iPod continuă să fie singurul dispozitiv cu iOS care mai are încă buton principal clasic (fără Touch ID), în condițiile în care Apple a extins anul trecut disponibilitatea Face ID și la iPad, iar zvonurile recente ne indicau că gigantul californian pregătește introducerea acestui sistem de autentificare și pe iPod.

Și chiar dacă în continuare are o grosime de numai 6,1mm și cântărește numai 88 de grame, iPod touch a rămas, din păcate, cu un ecran la fel de mic ca și până acum. Vorbim despre un afișaj Retina cu rezoluție de 1136 pe 640 pixeli (326ppi) și o diagonală de 4 inchi. Disponibil încă de pe vremea generației a 5-a de iPod touch (din 2012), acest afișaj nu se bucură de tehnologiile celor mai recente ecrane introduse pe iPhone sau iPad, continuând totodată să aibă acea ramă lată și învechită pe care o întâlneam la modelele mai vechi de iPhone.

Nici la capitolul „camere”, iPod touch nu a fost adus mai aproape de actualitate. Noul iPod touch 7 continuă să aibă un senzor principal de 8 megapixeli și un senzor frontal de 1,2 megapixeli, fiind capabil să filmeze la rezoluție de până la 1080p cu numai 30 de cadre pe secundă.

Mai mult, acest iPod continuă să aibă un singur difuzor de slabă calitate, un singur microfon, un jack pentru căști, un bliț cu un singur LED și Bluetooth 4.1. Dar va oferi mai multă stocare. Potrivit Apple, noul iPod touch este disponibil, la fel ca și până acum, în versiuni de 32GB, 128GB, dar și într-o nouă versiune de 256GB.

ipod touch 7

iPod touch 7 Lansare și preț

iPod touch 7 este disponibil începând de astăzi în magazinele Apple din mai multe țări, urmând a ajunge în curând și în magazinele partenerilor companiei din România și nu numai. La fel ca și până acum, iPod touch poate fi comandat în șase culori diferite – gri stelar, auriu, argintiu, roz, albastru și (PRODUCT)RED.

Cât despre preț, acesta a rămas neschimbat, astfel că, în magazinele Apple din Europa, versiunea de 32GB va putea fi comandată la 229€, versiunea de 128GB la 339€, iar versiunea de 256GB la 449€.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.