Apple a lansat noi modele de iPod touch, iPod nano și iPod shuffle

0
1517

După aproape patru ani de așteptare, compania Apple a lansat în această după-amiază a șasea generație de iPod touch și o nouă gamă de culori pentru linia de produse iPod, care include nuanțele gri stelar, argintiu, auriu și albastru.

iPod touch 6 – mai rapid, mai bun, mai coloratipod touch 6

iPod touch generația a 6-a (iPod touch 6) este de departe cel mai important produs lansat de compania americană la mijlocul lunii iulie, el venind cu un cip Apple A8, cameră iSight cu rezoluția de 8 megapixeli și o carcasă disponibilă în cinci nuanțe de culoare.

Cel mai nou iPod touch este promovat de către Apple în primul rând ca și un produs portabil perfect pentru ascultat muzică de oriunde și oricând. La fel ca și orice alt dispozitiv iOS care acceptă iOS 8.4 sau o versiune ulterioară, noul iPod touch generația a 6-a oferă utilizatorilor acces inclusiv la Apple Music și Beats 1, ceea ce înseamnă că printr-o conexiune Wi-Fi vei putea asculta aproape întregul catalog iTunes, liste de redare create de experți din industria muzicală sau optimizate pentru gusturile tale.

Iar dacă pe partea de muzică nu aduce nimic nou utilizatorilor (comparativ cu modelul anterior), pe partea de gaming, iPod touch 6 este de departe cel mai puternic iPod touch de până acum. Noul dispozitiv include un cip Apple A8 construit pe arhitectura de 64 de biți – același cip fiind inclus și în cea mai recentă generație de iPhone. Apple A8 este cu de până la 10 ori mai rapid decât cel din generația precedentă de iPod touch, pe partea grafică, și cu de până la 6 ori mai rapid pe partea de procesare. Mai mult, cipul oferă acces la tehnologia Metal, pe baza căreia sunt dezvoltate unele jocuri de pe App Store, ceea ce înseamnă că experiența în jocuri va fi acum mai apropriată de cea de pe consolă și identică celei de pe iPhone 6/6 Plus. Alături de acest cip, noul iPod touch 6 vine cu coprocesorul de mișcare M8, care va măsura în mod continuu mișcarea fizică de la senzorii iPod-ului și ajuta unele aplicații să ne arate în timp real informații cum ar fi numărul de pași și nu doar.Captură de ecran din 2015.07.15 la 18.52.34

Procesorul îi va încânta fără doar și poate pe pasionații de jocuri, însă nu același lucru l-am putea spune și despre ecran. iPod touch generația a 6-a păstrează ecranul Retina cu diagonala de 4 inchi al versiunilor precedente, acesta putând fi considerați de mulți a fi prea mic pentru un astfel de dispozitiv. Rezoluția ecranului este și ea, desigur, neschimbată fiind 1136 pe 640 pixeli – identică celei de pe iPhone-urile cu ecrane de 4 inchi lansate până acum.

O altă schimbare majoră făcută de către Apple în noul iPod touch este la nivelul camerei. Dacă modelul anterior de iPod touch avea o cameră cu senzor identic celui de pe iPhone 4, actualul model are o cameră iSight cu rezoluția de 8 megapixeli și o cameră frontală „FaceTime HD”, pentru selfie-uri mai bune din punct de vedere calitativ. Aceste camere pot fi acum comparate cu cele din iPhone 5s, mai ales că împrumută de la acest model de iPhone unele caracteristici. În primul rând, camera iSight va fi de acum capabilă să înregistreze video 720p la ralanti cu 120 de cadre pe secundă, ajutând utilizatorii să surprindă acțiunea într-un mod mai spectaculos. De asemenea, ea poate să înregistreze rafale (10 fotografii pe secundă), videouri Time Lapse și fotografii panoramice la rezoluția maximă de 43 de megapixeli. În ceea ce privește camera frontală, ea este mai apropriată de cea a iPhone 6, întrucât oferă utilizatorilor modul rafală (care înregistrează 10 fotografii pe secundă), HDR și detecție facială îmbunătățite, dar și un control al expunerii.

Modificări importante au fost făcute de către Apple și pe partea cipului wireless. Astfel, noul iPod touch 6 oferă utilizatorilor acces la cele mai recente tehnologii wireless, grație modemului Wi-Fi 802.11ac, care poate atinge viteze de navigare pe Internet de 3 ori mai mari decât modemul Wi-Fi 802.11n (desigur, atunci când utilizatorul este conectat la o astfel de rețea). În plus, el acceptă Bluetooth 4.1, pentru conectarea celor mai recente accesorii, dar și pentru caracteristica Handoff.

ipod touch 6

La final, trebuie specificat cu privire la acest nou model de iPod touch că aspectul său exterior a rămas complet neschimbat comparativ cu cel al iPod touch 5. Așadar, el are în continuare o grosime de doar 6,1 mm și o carcasă fabricată complet din aluminiu colorat. Singurele schimbări sunt legate de paleta de culori. iPod touch 6 este disponibil în trei culori noi: auriu, roz și albastru, dar și pe gri stelar, argintiu și roșu (Product)RED.

Prețul iPod touch 6 a fost și el modificat ușor. Acesta va începe de la 229 €,în cazul versiunii de 16 GB, va urca la 279 €, în cazul celei de 32 GB și va ajunge la 339 €, în cazul versiunii de 64 GB (ultimele două au fost ieftinite). Mai mult, acest dispozitiv nou va fi disponibil și într-o variantă cu 128 GB spațiu de stocare, ea costând 449 €.

Noi versiuni de iPod nano și iPod shuffle

Captură de ecran din 2015.07.15 la 18.48.58
Noua versiune de iPod nano

În cazul versiunilor mai accesibile de iPod – nano și shuffle – nu putem vorbi despre vreun fel de modificări în ceea ce privește caracteristicile hardware sau aspectul exterior. Singura noutate este paleta de culori adoptată și în cazul iPod touch generația a 6-a – roz, auriu, albastru, gri stelar, argintiu și roșu (Product)RED – primele trei fiind noi. Asta înseamă că, foarte surprinzător, iPod nano păstrează software-ul cu aspect skeumorphic (asemănător iOS 6), deși Apple a adoptat din 2013 o nouă linie de design.

Noua versiune de iPod shuffle
Noua versiune de iPod shuffle

Prețul iPod shuffle și iPod nano rămâne neschimbat – 55 €, respectiv 179 €. Toate modelele noi de iPod sunt disponibile începând de astăzi în magazinele Apple și ar trebui să ajungă cât de curând și în România.

Ținând cont de faptul că în septembrie se împlinesc 4 ani de când iPod nano și iPod touch 5 au fost lansate și 6 ani de când iPod shuffle a fost actualizat, puțină lume se mai aștepta ca Apple să lanseze noi modele, mai ales că această afacere este într-un continuu declin în ultimii ani pentru gigantul american. Lansarea iPod touch 6 și a noilor versiuni de iPod nano/iPod shuffle înseamnă că aceste produse nu vor fi prea curând retrase de pe piață și că vânzările lor (mai ales ale iPod touch) ar putea crește simțitor în perioada următoare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.