Apple a anunțat joi după-amiază că cea de-a 30-a ediție a Worldwide Developers Conference (WWDC 2019 / WWDC19) va fi organizat la Centrul pentru Convenție McEnery din San Jose, California. Mult-așteptatul eveniment va începe luni, pe data de 3 iunie, iar până pe 7 iunie îi va inspira pe programatorii din toate păturile sociale să își transforme pasiunile în inovații grozave și aplicații pe care clienții Apple să le folosească zilnic pe iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV și Mac.

Anual, Worldwide Developers Conference învață milioane de programatori talentați din întreaga lume tehnologiile disponibile în cadrul platformelor Apple, începând cu limbaje de programare precum Swift și încheind cu API-uri precum SiriKit, HomeKit, HealthKit și CarPlay.

Evenimentul are o însemnătate foarte mare și pentru utilizatorii de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV și Mac, întrucât în cadrul său sunt prezentate pentru prima dată noi actualizări majore ale sistemelor de operare folosite de dispozitivele lor. Având în vedere practica ultimilor ani, putem spune cu o oarecare certitudine că viitoarele versiuni mari de iOS, macOS, tvOS și watchOS – respectiv iOS 13, macOS 10.15, tvOS 13 și watchOS 6 – vor fi anunțate luni, pe data de 3 iunie, în cadrul unei conferințe difuzate în direct. În plus, conform celor întâmplate în ultimii ani, în cadrul aceleiași conferințe s-ar putea să ne mai fie prezentate, printre altele, și noi modele de Mac (inclusiv, probabil, o previzualizare a viitoarei generații de Mac Pro).

La fel ca și edițiile anilor precedenți, WWDC 2019 le va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a se întâlni cu cei peste 1.000 de angajați ai Apple prezenți pentru consultări, de a participa la laboratoarele interactive, la cele peste 100 de sesiuni tehnice, la întruniri, la conferințe unde vor vorbi experți din industrie și la petrecerea de încheiere.

WWDC este cel mai mare eveniment din an pentru Apple. Acesta aduce laolaltă câteva mii dintre cei mai creativi și mai dedicați dezvoltatori din întreaga lume și peste o mie de ingineri Apple care să îi ajute să invețe despre cele mai noi inovații prezente în platformele noastre și să îi conecteze ca și comunitate. Dezvoltatorii noștri sunt incredibil de pasionați de crearea viitoarei generații de experiențe surprinzătoare prin intermediul aplicațiilor. Suntem nerăbdători să ne întâlnim cu ei și să le prezentăm viitorul – Phil Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru marketing global.

Pentru a avea posibilitatea de a cumpăra biletele de intrare la WWDC 2019, Apple oferă programatorilor un sistem de selecție aleatorie. Astfel, toți membri programului Apple Developer sau Apple Developer Enterprise care doresc să participe la Worldwide Developers Conference vor trebui să se înscrie începând de acum și până pe 21 martie (la ora României 02:00) aici. Odată selectate, persoanele eligibile vor trebui să achite biletul de intrare în valoare de 1599$.

Aidoma anilor precedenți, Apple oferă în 2019 nu mai puțin de 350 de burse școlare pentru elevii și membrii organizațiilor STEM din întreaga lume. Programatorii care primesc aceste burse vor beneficia de bilet gratuit la WWDC, cazare gratuită și un an gratuit în Apple Developer Program. Pentru a avea șansa de a primi o bursă școlară, persoanele eligibile trebuie să creeze o scenă interactivă într-un playground Swift și să trimită o serie de documente până pe 25 martie, la ora României 02:00. Mai multe detalii despre aplicarea pentru o bursă WWDC19 sunt disponibile aici.

Dezvoltatorii și utilizatorii care nu au posibilitatea să se alăture WWDC trebuie să știe că Apple va difuza în direct toate evenimentele de la WWDC, atât prin intermediul portalului dedicat programatorilor, cât și prin intermediul aplicației WWDC pentru iPhone, iPad și Apple TV. De asemenea, mult-așteptata conferință de pe 3 iunie va fi difuzată în direct prin intermediul site-ului web al companiei Apple (mai multe detalii despre cerințele care trebuiesc întrunite pentru a urmări evenimentul urmează să fie oferite de Apple în curând).

2019 este al treilea la rândul când WWDC este organizat în San Jose, la Centrul pentru Convenție McEnery, după o pauză de 14 ani în care acest eveniment a avut loc în San Francisco, la Moscone Center. Apple a ales să revină în San Jose pentru că acesta este un „mediu grozav pentru dezvoltatori,” este mai aproape de sediul său din Cupertino și îi permite să creeze o serie de „experiențe speciale” pentru participanți.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.