Au mai rămas numai șase zile până când va începe Worldwide Developers Conference, evenimentul în cadrul căruia Apple va prezenta viitoarele actualizări majore aduse iOS, macOS și watchOS, iar în această seară Guilherme Rambo de la 9to5Mac a publicat ceea ce susține că ar fi primele capturi de ecran realizate în iOS 13.

Cele câteva imagini disponibile ne confirmă că viitoarea actualizare majoră adusă iOS va introduce un Mod întunecat la nivelul întregului sistem de operare, o aplicație Mementouri refăcută din temelii, o aplicație „Găsire” comasată și nu numai.

Așteptat de ani de zile și disponibil deja în macOS și tvOS, Mod întunecat („Dark mode”) urmează, potrivit lui Rambo, să poată fi activat în iOS 13 din Configurări și centrul de control. Activarea lui va face ca toate fundalurile albe sau gri deschis ale aplicațiilor de sistem și meniurilor să devină negre / gri închis, iar dockul de pe ecranul principal să devină mai întunecat (precum cel de pe Mac, atunci când aspectul „întunecat” este selectat). Pe lângă aspectul diferit și mai plăcut ochilor mai ales pe timp de seară, noul Mod întunecat va duce și la creșterea autonomiei bateriei modelelor de iPhone cu afișaje OLED (care, în zonele negre, vor opri pixelii).

Alături de Modul întunecat, iOS 13 va introduce o aplicație Mementouri modificată. Prezentată pe un iPad Pro 2018 în vizualizare divizată cu aplicația Calendar, noua aplicație Mementouri pare să vină cu o bară laterală mai largă, care va organiza mementourile utilizatorilor în Astăzi, Programate, Toate și Cu fanion. De asemenea, sub aceste categorii predefinite, aplicația va afișa, la fel ca și până acum, în meniul principal, și listele cu mementouri create de către utilizatori.mementouri ios 13

O altă schimbare importantă va avea loc în iOS 13 la nivelul aplicațiilor Găsire amici și Găsire iPhone / iPad / iPod. gasire ios 13După cum au sugerat mai multe zvonuri apărute în ultimele luni, cele două aplicații de sistem vor fi comasate într-o aplicație denumită aparent „Find My / Găsire.” Potrivit lui Rambo, noua aplicație va afișa o hartă mare, pe întreg ecranul, și o fereastră în colțul ecranului, unde vor fi listate, într-o filă, dispozitivele conectate la același ID Apple / ID-urile Apple din familie, iar într-o altă filă vor fi listați prietenii care au acceptat să îi urmărești / te urmăresc.

WWDC 2019 va începe cu binecunoscutul eveniment Apple de deschidere, luni, pe 3 iunie, la ora României 20:00. În cadrul acestui eveniment ne așteptăm ca Apple să prezinte iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 și tvOS 13. Produse noi s-ar putea să nu fie prezentate atunci, în condițiile în care Apple a lansat astăzi iPod touch 7 și s-ar putea ca și în următoarele zile să mai vedem câteva produse noi de la gigantul californian.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.