Compania Apple a emis în această noapte un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului 2018 (trimestrul 3 al anului fiscal 2018 în SUA).

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al doilea trimestru al anului 2018 de gigantul californian a fost de 53,3 miliarde de dolari, în creștere cu 7,9 miliarde de dolari (sau 17%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2017 (45,4 miliarde de dolari). Din aceste 53,3 miliarde de dolari încasate de Apple, 60% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul aprilie-iunie a fost de 11,5 miliarde de dolari sau 2,34$ pe acțiune, fiind mai mare cu 33% decât profitul de 8,7 miliarde de dolari sau 1,42 $ pe acțiune raportat în același trimestru al anului trecut. De menționat este că această creștere destul de impresionantă a profitului s-a înregistrat în pofida unei ușoare scăderi a marjei de profit de la 38,5% la 38,3%.

Suntem încântați să raportăm cel mai bun trimestru iunie din istoria Apple și al patrulea trimestru consecutiv în care înregistrăm o creștere cu două cifre a cifrei de afaceri. Rezultatele noastre din T3 au fost determinate de vânzările puternice continue ale serviciilor, dispozitivelor care pot fi purtate și iPhone, și suntem foarte încântați de produsele și servicile pe care le avem pregătite.

Trecând la vânzările de produse, pentru T1 2018 Apple raportează vânzarea a 41,3 milioane de dispozitive iPhone, 11,55 milioane de iPad-uri și 3,7 milioane de Mac-uri. În aceeași perioadă a anului trecut, compania din Cupertino comercializa 41 milioane de dispozitive iPhone, 11,4 milioane de tablete iPad și 4,29 milioane de Mac-uri. Așadar, cu excepția Mac, observăm o foarte ușoară creștere anuală atât la nivelul vânzărilor de iPhone, cât și la nivelul vânzărilor de iPad.

Pe parcursul trimestrului fiscal 2 al anului în curs, compania americană a rambursat investitorilor aproape 25 de miliarde de dolari prin intermediul programului său de returnare de capital. Din acest total, aproape 20 de miliarde de dolari au fost răscumpărări de acțiuni, conform lui Luca Maestri, director economic al Apple.

Având în vedere rezultatele mai sus amintite, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,73 $ la fiecare acțiune până la data de 16 august.

Compania din Cupertino se așteaptă ca în trimestrul fiscal curent (perioada iulie-septembrie) să aibă încasări cuprinse între 60 miliarde de dolari și 62 miliarde de dolari, o marjă brută cuprinsă între 38 și 38,5 de procente, costuri de operațiuni cuprinse între 7,95 miliarde $ și 8,05 miliarde $ și alte cheltuieli sau încasări de 300 de milioane de dolari.

Începand cu ora 0:00 (1 august), veți putea asculta în direct teleconferința Apple în cadrul căreia vor fi discutate aceste rezultate financiare și vor fi prezentate alte realizări ale companiei de către directorul general, Tim Cook, și de către directorul economic, Luca Maesri. Mâine dimineață vom prezenta cele mai importante informații discutate în cadrul teleconferinței.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.