iOS 12 beta 6 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată tot ce aduce nou (X22)

0
2673

iOS 12 beta 6 a fost lansat luni seară pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch ale dezvoltatorilor de aplicații înregistrați pe Apple Developer Center. Noul build al iOS 12 sosește la doar o săptămână distanță față de iOS 12 beta 5.

Prezentată la începutul lunii iunie, iOS 12 este o actualizare care aduce schimbări majore în sistemul de operare iOS, compania Apple lucrând din greu pentru a le aduce posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch nu doar funcționalități noi, ci și îmbunătățiri semnificative în privința performanțelor dispozitivelor (mai ales în cazul celor de generație anterioară).

La capitolul noutăți, iOS 12 introduce pe iPhone X un set de caractere Animoji complet noi, precum și „Memoji” – niște Animoji pe care utilizatorii le pot crea și modifica după bunul plac, urmând ca mai apoi să le poată utiliza în iMessage și FaceTime. Și pentru că tot veni vorba despre aceste două servicii ale Apple, atât Mesaje, cât și FaceTime au primit în noua versiune de iOS o serie de efecte de cameră amuzante, iar FaceTime acceptă acum conversații în grup cu până la 32 de persoane.

Siri a fost și ea un punct de interes în iOS 12, astfel că utilizatorii vor primi Scurtături – o caracteristică bazată pe asistentul virtual personal ce le va permite să creeze automatizări personalizate bazate pe aplicații preinstalate sau de la terți. Acestea vor putea fi activate atât prin comenzi vocale adresate lui Siri, cât și din diferite locuri ale sistemului de operare. În plus, aceeași inteligență artificială din iOS i-a permis companiei Apple să introducă în noua versiune a sistemului de operare și Timp pe ecran – o funcționalitate care oferă un set extins de instrumente de monitorizare și gestionare a timpului petrecut pe iPhone și iPad.

Alături de cele mai sus menționate, iOS 12 introduce și câteva opțiuni noi pentru Nu deranjați (acum este mai simplu ca oricând să oprești notificările și alertele, inclusiv pentru atunci când dormi), precum și Notificări în grup – o caracteristică ce face mai simplă găsirea notificărilor în funcție de aplicația care le-a trimis.

Aplicații precum Bursa, iBooks și Reportofon se bucură și ele de noutăți în iOS 12. Astfel, prima are o interfață complet nouă și este disponibilă și pe iPad, cea de-a doua a fost redenumită în Cărți și vine cu o interfață complet modificată, iar cea din urmă este disponibilă și pe iPad și le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și sincroniza înregistrările vocale. În plus, Apple a creat și o aplicație Măsurare care este bazată pe ARKit.

Vorbind despre ARKit, trebuie să menționăm că iOS 12 aduce ce-a de-a doua versiune a acestui SDK, oferind noi posibilități, precum experiențe partajate – o funcție ce permite unui grup de persoane să vadă același mediu de realitate augmentată pe dispozitive separate – și persistență – o caracteristică ce permite salvarea experiențelor AR pentru mai multe sesiuni.

Desigur, iOS 12 introduce și o mulțime de alte mici modificări pe iPhone, iPad și iPod touch, o parte dintre acestea fiind deja implementate sau urmează a fi implementate pe parcursul perioadei de testare. iOS 12 beta 2, spre exemplu, a venit cu modificări pentru Timp de utilizare, meniu Baterie, notificări și nu numai. iOS 12 beta 3 a venit cu peste 30 de schimbări în centru de notificări, Hărți, FaceTime, Nu deranjați, partajare localizare etc. iOS 12 beta 4 a venit cu schimbări în Activitate, Configurări, Memoji etc. iOS 12 beta 5 a venit cu peste 15 schimbări în Baterie, Poze, FaceTime, Podcasturi, centru de control, indicii cu privire la lansarea unui iPhone dual-SIM etc. Noutățile iOS 12 beta 2 sunt prezentate aici, cele aduse de iOS 12 beta 3 sunt prezentate aici, cele aduse de iOS 12 beta 4 sunt prezentate aici, iar cele aduse de iOS 12 beta 5 sunt prezentate aici. Și iOS 12 beta 6 vine cu schimbări și funcționalități noi, acestea fiind prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 12 beta 6 are numărul de build 16A5345f și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 5 a iOS 12 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta. Până atunci, utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta pot să instaleze a patra versiune beta publică a iOS 12.

Descărcarea iOS 12 beta 6 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 12, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 12 beta 6, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 12 beta 6watchOS 5 beta 6 și macOS 10.14 Mojave beta 6.

iOS 12 beta 6 Noutăți

 • Configurare inițială: După instalarea actualizării, utilizatorii trebuie să parcurgă câțiva pași, ecranul de pe iPad privind comutarea rapidă între aplicații fiind tradus în limba română.
 • Ecrane de întâmpinare: La prima accesare a App Store, Podcasturi, Muzică și Cărți de după descărcarea și instalarea iOS 12 beta 6 vor fi afișate ecrane de întâmpinare în care sunt trecute câteva mențiuni cu privire la intimitate și, după caz, sunt prezentate, pe scurt, noutățile aduse de iOS 12 în aplicația respectivă.
 • Cod de acces: Animația redată la atingerea tastelor Cod de acces de pe ecranul de blocare a fost reintrodusă la forma inițială, după ce în versiunea beta precedentă era  aproape imperceptibilă.
 • Locuință: Au fost eliminate cele două imagini de fundal implicite. În locul lor, galeria de fundaluri a acestei aplicații este populată acum cu trei fundaluri abstracte.
 • Muzică: Au fost traduse în română textele din bara de căutare și cele din bannerul care promovează caracteristica de căutare a melodiilor după versuri.
 • Fundaluri: A fost eliminat fundalul implicit din iOS 10 și au fost reordonate toate imaginile de fundal implicite din galeria Fundal static.
 • AirPlay: Introdusă în iOS 12, noua pictogramă AirPlay este afișată acum puțin diferit în widgetul Muzică de pe ecranul de blocare (este mai mare și mai evidentă).
 • Mesaje: 
  • Interfața Cameră din aplicația Mesaje permite acum înregistrarea de poze / inițierea de filmări și prin apăsarea butoanelor de volum.
  • Pe iPhone: A fost adăugat un buton de acces a bibliotecii foto direct din interfața Cameră a Mesaje.
  • Pictograma „X” afișată atunci când extinzi o notificare din Mesaje pentru a răspunde este afișată acum în dreapta interfeței Mesaje și nu deasupra, atunci când ești în orientarea portret.
  • Au fost adăugate două culori noi pentru una dintre formele disponibile în camera aplicației Mesaje.
  • Tastatura nu mai rămâne deschisă la revenirea din interfața Cameră Mesaje.
  • Selectarea unei forme din galeria Forme a aplicației Cameră va duce la afișarea acelei forme la o dimensiune mai mică decât până acum.
 • Ceas: 
  • Orarul, minutarul și secundarul de pe pictograma Ceas sunt mai groase, fiind astfel mai ușor de citit ora direct de pe pictograma acestei aplicații.
  • La pornirea unei alarme, butoanele Amânați și Opriți afișate sunt mai mari.
  • În situația în care ai un eveniment în Calendar care începe devreme (la ora la care ai setat o alarmă sau chiar mai devreme), Siri îți va afișa o sugestie de alarmă care să te trezească în timp util.
 • Marcare: Nivelul opacității setat pentru cele trei instrumente de scris din Marcare este afișat acum pe pictogramele lor.
 • Poze: Atunci când deselectezi toate pozele din meniul de partajare al acestei aplicații, opțiunile de partajare și activitățile (cu excepția AirPlay) vor fi ascunse.
 • Baterie: Textul cu mențiuni afișat sub unele dintre aplicațiile afișate în secțiunea UTILIZARE BATERIE PER APLICAȚIE din meniul Baterie este acum puțin mai mare și mult mai gri.
 • Safari: Acum sunt afișate și sugestii de nume de utilizatori atunci când accesezi pagini de logare pe diferite site-uri în care ți-ai salvat anterior contul.
 • Sugestii: A fost adăugată o nouă sugestie de activare a modului „Nu deranjați” până la sfârșitul evenimentului din Calendar aflat în desfășurare.
 • Performanțe: Utilizatorii care au descărcat iOS 12 beta 6 au semnalat îmbunătățiri majore în privința performanțelor dispozitivelor de generație mai veche (cum ar fi, mai ales, iPhone 6s / 6s Plus).
 • Probleme cunoscute: Potrivit companiei Apple, actuala versiune beta de iOS 12 introduce câteva erori și probleme:
  • Apple TV: Generația a 3-a de Apple TV ar putea să nu funcționeze ca centru HomeKit în această actualizare, iar generația a 5-a a acestui dispozitiv (Apple TV 4K) ar putea să nu apară în lista de centre HomeKit în situația în care configurarea lui nu a fost realizată de pe un dispozitiv cu iOS. Pentru a rezolva aceste probleme, utilizatorii trebuie să adauge manual dispozitivele Apple TV în locuință din Configurări > AirPlay > Cameră (Apple TV).
  • Configurări ar putea să dea eroare fatală atunci când:
   • vizionezi sau selectezi o voce din lista Descrieri audio.
   • încerci să deschizi Siri și Căutare dacă FaceTime, Mail, Hărți sau Reportofon au fost șterse. Dacă acest lucru se întâmplă, Apple ne sugerează să instalăm aplicațiile mai sus menționate.
  • La utilizarea anumitor scurtături, Siri ar putea să nu deschidă în mod automat aplicația și să afișeze, în schimb, un buton Deschideți.
 • Probleme adresate: În pofida erorilor mai sus menționate, iOS 12 beta 6 adresează numeroase erori, printre care se numără și problema din cauza căreia accesoriile Bluetooth nu funcționau corect, cea care cauza imposibilitatea de a folosi Apple Pay Cash cu Siri, o problemă din cauza căreia Scurtături nu funcționau, o eroare care oprea deschiderea aplicațiilor de către Siri în CarPlay etc.

Notă: Dacă ai descoperit noutăți în iOS 12 beta 6, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în această pagină.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.