macOS Mojave beta 6 a fost lansat pentru dezvoltatori. Iată ce aduce nou (X2)

0
1533

macOS Mojave beta 6 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Mac sosește la o săptămână distanță de macOS Mojave beta 5.

Prezentată pe 4 iunie, macOS Mojave este o actualizare care introduce pe Mac un mult-așteptat și mult-dorit Mod întunecat la nivelul întreg sistemului de operare. Astfel, poseaorii de Mac-uri care vor face upgrade la noua versiune de macOS vor avea posibilitatea de a alege între o temă diurnă și cea nocturnă. Aceasta din urmă este acompaniată de Desktopuri dinamice – o funcționalitate ce va schimba subtil imaginea de fundal pentru a se potrivi cu momentul din zi în care te afli la un moment dat.

Grămezi este denumirea oferită de către Apple unui nou sistem de organizare a desktopului, care nu va face nimic altceva decât să păstreze toate fișierele tale de pe desktop organizate. Alte schimbări notabile sunt la nivelul Finder, care a fost îmbunătățit cu o vizualizare galerie, o bară laterală nouă, o opțiune privire rapidă complet modificată și cu noi Acțiuni rapide.

Capturile de ecran efectuate în macOS 10.14 Mojave vor fi similare celor efectuate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu iOS 11 sau mai recent – utilizatorii vor vedea imaginea în colțul din dreapta jos al ecranului, având posibilitatea de a o deschide pentru a o edita rapid cu ajutorul instrumentelor Marcare. Rămânând la capitolul imagini, Apple a introdus funcționalitatea Continuitate cameră, care va permite utilizatorilor să importe fotografiile și scanările de documente de pe iPhone pe Mac.

macOS Mojave introduce și patru aplicații de pe iOS pe Mac – Apple News, Bursă, Locuință și Reportofon. Acestea au fost portate de Apple în special pentru a testa un proiect prin care giganul californian intenționează să facă mult mai simplă portarea aplicațiilor pentru iOS pe macOS.

În fine, macOS Mojave vine și cu un App Store complet refăcut și cu o serie de îmbunătățiri în privința intimității utilizatorilor, Apple făcând mult mai dificil pentru site-urile web să urmărească posesorii de Mac ce navigează pe internet cu Safari.

Alături de cele anunțate deja la WWDC 2018, pe parcursul perioadei de testare a macOS 10.14, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi. În macOS Mojave beta 2, spre exemplu, compania americană a venit cu schimbări pentru Mac App Store și Hărți. În versiunea beta 4 a acestei actualizări, compania americană a introdus un nou fundal desktop dinamic și aplicația Captură de ecran, iar în macOS 10.14 Mojave beta 5 a introdus 24 de imagini de fundal noi și o caracteristică nouă pentru eGPU. Mai multe detalii despre noutățile din macOS 10.14 beta 2 sunt disponibile aici, despre cele din macOS 10.14 beta 4 sunt disponibile aici, iar despre cele din macOS 10.14 beta 5 sunt disponibile aici.

Noutățile din macOS Mojave beta 6 nu sunt, însă, cunoscute deocamdată, dar de îndată ce ele vor fi semnalate de către dezvoltatori, noi vom actualiza acest articol pentru a vi le prezenta.

macOS Mojave beta 6 poate fi instalat pe modelele de Mac compatibile din Preferințe sistem > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 5 a macOS Mojave nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta. Până atunci, utilizatorii pot instala pe Mac-urile lor cea de-a patra versiune beta publică a Mojave.

Împreună cu macOS Mojave beta 6, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și watchOS 5 beta 6tvOS 12 beta 6 și iOS 12 beta 6.

macOS 10.14 Mojave beta 6 Noutăți

  • Locuință: Au fost eliminate cele două imagini de fundal implicite. În locul lor, galeria de fundaluri a acestei aplicații este populată acum cu trei fundaluri abstracte.
  • Asistent Migrare Windows: Apple a adăugat o serie de caracteristici noi în acest utilitar cu scopul de a face tranziția de la Windows la macOS mult mai simplă. După cum a descoperit un utilizator de pe Twitter, în macOS 10.14 beta 6 Asistent Migrare și Asistent Configurare sunt capabile să migreze noi date, cum ar fi conturi, documente, adrese de e-mail, contacte și calendare. Anterior, Asistent Migrare nu putea să migreze date de la servicii terțe, cum ar fi Microsoft Outlook, ci doar pe acele date stocate local pe computer.

Notă: Dacă ai instalat macOS Mojave beta 6 și ai găsit alte noutăți decât cele menționate mai sus, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.