Iată care sunt Mac-urile compatibile cu macOS Mojave 10.14

0
1839

Apple a anunțat la WWDC 2018 macOS Mojave, cea mai nouă versiune majoră a sistemului de operare pentru Mac, care va succede începând din toamnă macOS High Sierra 10.13.

Noul macOS 10.14 este disponibil deja în beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, urmând ca de la finele acestei luni să poată fi instalată versiunea public beta 1 de către toți doritorii, grație programului public de testare a versiunilor beta de macOS și iOS. Versiunea finală a macOS Mojave va fi lansată abia în toamnă.

Înainte de a ne gândi însă la lansare, ar fi bine să ne gândim la compatibilitate macOS Mojave cu modelele de Mac lansate până acum. Pentru că, din nefericire, veștile nu sunt prea bune pentru posesorii de modele mai vechi de Mac.

Potrivit companiei Apple, actualizarea gratuită la macOS 10.14 Mojave va putea fi efectuată pe modelele de MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini și Mac Pro din 2012 încoace. Or, asta înseamnă că cea mai nouă versiune majoră a sistemului de operare pentru Mac nu va mai putea fi instalată pe o parte dintre Mac-urile care au putut face upgrade până la macOS High Sierra, lăsând posesorii de computere mai vechi cu această din urmă actualizare și imposibilitatea de a se bucura de noile caracteristici.

Compatibilitate macOS Mojave cu Mac

Toate modelele de Mac pe care vei putea face actualizarea la macOS Mojave 10.14 sunt:

Mijlocul anului 2012 și ulterioare

  • MacBook Pro
  • MacBook Air
  • Mac mini
  • iMac

Sfârșitul anului 2013

  • Mac Pro (cu mențiunea că posesorii de Mac Pro lansate la mijlocul anului 2010 și/sau 2012, vor putea face upgrade la Mojave dacă au instalat în computerele lor un GPU recomandat pentru Metal).
Începutul anului 2015 și ulterioare
  • MacBook Retina 12 inchi
  • iMac Pro

Pentru a determina anul în care a fost lansat Mac-ul tău, dă clic pe sigla Apple din stânga barei de meniu și selectează Despre acest Mac.

În cazul în care ești utilizator (și) de iOS, atunci trebuie să știi că am publicat o listă de compatibilitate similară în articolul: Iată care sunt dispozitivele iPhone și iPad pe care vei putea instala iOS 11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.