Compania Apple a prezentat la WWDC 2018 viitoarele versiuni majore ale sistemelor de operare pentru iPhone, iPad, Mac, Apple TV și Apple Watch, iar fiecare dintre acestea aduc o sumedenie de noutăți mai mult sau mai puțin importante.

În cazul în care ai urmărit în direct conferința de pe 4 iunie sau ai citit articolele de prezentare ale watchOS 5, tvOS 12, iOS 12 și macOS 10.14 Mojave, atunci probabil că ai văzut câteva caracteristici ce te-au făcut să fii nerăbdător ca ele să fie lansate. Așa că întrebarea de pe buzele tale în momentul de față ar putea fi când va fi lansat watchOS 5/tvOS 12/iOS 12/macOS 10.14? Iar răspunsul este acum, dar se poate să nu le poți instala numaidecât.

Ei bine, la fel ca și în fiecare an, actualizările majore aduse sistemelor de operare au nevoie de timp și de muncă pentru a fi lansate publicului larg. De aceea, încă de astăzi, 4 iunie, compania Apple a lansat versiunile beta ale tuturor celor patru actualizări majore pentru sistemele sale de operare, însă ele se adresează numai dezvoltatorilor. În general, aceste actualizări nu sunt deloc stabile și conțin numeroase probleme, urmând ca pe parcurs ele să fie adresate, iar versiunile finale să fie cele mai stabile.

Versiunile finale ale iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 și macOS 10.14 vor fi lansate în toamnă pentru toți utilizatorii. Dar exită un dar. Cei care ard de nerăbdare să aibă tot ce aduce nou iOS și macOS pot să testeze versiunile beta începând cu sfârșitul acestei luni. Înscriindu-te în programul Apple Software Beta, vei putea testa tot ce aduce nou iOS 12 și macOS 10.14 înainte ca ele să fie lansate pentru restul utilizatorilor. Desigur, până la sfârșitul acestei luni, actualizările vor fi mai stabile, dar tot vor avea probleme, probleme peste care însă vei putea trece dacă ții cont de mulțimea de noutăți de care te poți bucura. Atât iOS 12 public beta, cât și macOS 10.14 public beta vor primi constant actualizări în iulie, iar Apple îi va încuraja pe utilizatori să trimită feedback pentru a putea corecta erorile pe care dezvoltatorii poate nu le-au sesizat până atunci.

Dacă ești foarte grăbit, atunci îți poți înregistra dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch pentru a testa încă din această seară iOS 12 beta 1, dar acest lucru nu este recomandat decât dacă dispozitivul pe care îl instalezi nu este unul de care depinzi sau îl folosești zilnic (din cauza erorilor pe care această actualizare le are). Instalarea iOS 12 pe dispozitivele neînregistrate nu este recomandată.

Așadar, chiar dacă nu ești dezvoltator, Apple îți va oferi vara aceasta ocazia de a testa viitoarele versiuni majore ale sistemelor de operare. Dacă însă ești înarmat cu foarte multă răbdare, atunci poți aștepta până în septembrie sau octombrie, pentru ca ele să fie lansate în varianta finală, stabilă și relativ lipsită de erori.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.